aanmelden
Aquarium Sessions met Tyler Ramsey - de video's
Drie songs en een interview
Muzieknieuws 07-06-2019 12:06
Tyler Ramsey, die ooit als gitarist van de indieband Band Of Horses de wereld over tourde, speelt alweer enkele jaren solo. Hij heeft zich een prachtige ingetogen stijl eigen gemaakt waarin invloeden van Neil Young, maar ook van vooroorlogse countryblues nooit ver weg zijn. Op zaterdag 25 mei trad Tyler Ramsey op in de Aquarium Sessions. bekijk hier drie prachtige songs, met briljant gitaarspel, en een interview.

Tyler Ramsey speelde tijdens deze Aquarium Session zijn nummers A Dream Of Home, Firewood en White Coat, zichzelf begeleidend op slechts zijn akoestische gitaar en af en toe mondharmonica.

En af en toe moesten we ook heel even opnieuw beginnen. 

In het interview dat we eerder met Tyler deden in Musicmaker vertelde hij al over zijn muzikale voorkeuren. ‘Ik speel eigenlijk nauwelijks slaggitaar en gebruik zelden een plectrum - al heb ik er altijd wel een paar in huis liggen. Ik vind het leuk als de gitaarpartijen direct een deel van het geheel vormen en goed samengaan met de songteksten en melodieën. Dit komt voort uit mijn liefde voor country en blues; gitaristen als Mance Lipscomb en vooral ook Mississippi John Hurt. Hun songteksten en gitaarwerk zijn heel uitwisselbaar en tegelijk met elkaar verweven. Dat waardeer ik heel erg.’

Dat er ook veel Neil Young in zijn muziek terug te horen is, vindt Tyler een compliment. ‘Het is een eer om met hem vergeleken te worden. Ik denk dat het komt door mijn ietwat nasale stem. Die heb ik ook als ik praat. En ik probeer altijd te zingen zoals ik praat, want ik hou er nooit zo van als vocalisten een heel andere zangstem gebruiken ten opzichte van hun praatstem.’

Bekijk hier het interview dat Bouke Bijlsma na afloop van de sessie met hem deed, waarin hij ook vertelt over zijn gitaar en de manier waarop hij gitaar speelt. 

Abonneer je op ons Aquarium Sessions Youtube-kanaal! Klik hier.