aanmelden
Release van de Week: Lone - Ten Songs
Vandaag verschenen - 7 juni 2019
Muzieknieuws 05-06-2019 11:25
Lone komt vandaag uit met hun nieuwe album Ten Songs. Dit album bestaat zoals de naam al doet vermoeden uit tien tracks. Het is inmiddels hun derde album. De voorgangers waren het debuutalbum Lone en View From The Bridge.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De Musicmaker-redactie pikt er elke week een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist. LET OP! Deze week gaat het om een release die al eerder is verschenen.

Lone is het nieuwe project van gitarist en componist Ferdinand Bakker en zanger/tekstschrijver Michel van Dijk, ex-frontmannen van progressieve rockband Alquin uit Delft. Tijdens het schrijf- en productieproces hielden de mannen ons op de hoogte met verschillende foto’s en filmpjes op hun facebookpagina. Check hieronder een clip waarin ze een lied van het album in een akoestische setting proberen:
De nieuwe plaat is volgens het duo wat heftiger en crunchier dan de voorgangers. ‘De verschillen tussen de albums blijken steeds tamelijk groot. De gitaarpartijen van Ferdinand zijn nu prominenter en mijn stem klinkt veel lager. Ferdinand heeft zichzelf overtroffen met zijn compositie Faith, de laatste track op het album’, vertelt Michel. Ten songs werd opgenomen en gemixt in de Park Studio te Amsterdam onder leiding van Ferdinand. Daarna werd hij gemastered in Engeland door Andy Tube (Pink Floyd).

Release
Op maandag 3 juni, de dag van release, werd het nieuwe album ten doop gehouden in cultureel centrum Mezrab. De avond werd ingeleid door muziekkenner en recensent Constant Meijers, gevolgd door een optreden van LONE in voltallige bezetting. Samen met gitarist Vincent Hiemstra, drummer Kim Haworth en bassist Misha Kool, zullen zanger/tekstschrijver van Dijk en gitarist/componist Bakker zowel nieuw werk als songs van de twee voorgaande albums spelen.

Bekijk hieronder de single Poor Man’s Son, die deel uitmaakt van het nieuwe album:

Foto en documentaire: Lonneke Stulen