aanmelden
Release van de Week: The Mauskovic Dance Band - The Mauskovic Dance Band
Vandaag verschenen - 24 mei 2019
Muzieknieuws 24-05-2019 08:05
De Amsterdamse Mauskovic Dance Band komt vandaag uit met hun gelijknamige album. Dit is hun debuutalbum. Al wel brachten ze in het verleden verschillende ep’s uit, waarvan de laatste afkomstig is uit 2018, Down In The Basement.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De Musicmaker-redactie pikt er elke week een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist. 

Producer en multi-instrumentalist Nic Mauskovic is de oprichter van de band. Hij nodigde zijn muzikale broeders Marnix Wilmink (gitaar, synth, percussie) en Mano Hollestelle (bas) uit om lid te worden van de band, samen met Chocolate Space Donnie (zang, toetsen, effecten) en producer Juan Hundred (drums). De band combineert levendige Zuid-Amerikaanse ritmes met afrobeat en analoge discoklanken. Binnen korte tijd zijn ze waanzinnig populair geworden en zijn ze tot en met augustus bijna continu op tournee door Europa. Check de tourlijst hier.

Bekijk hieronder een livesessie waarin ze de eerste drie nummers spelen van Down In The Basement:

De plaat die vandaag uitkomt is door de band zelf geproduceerd. The Mauskovic Dance Band heeft inspiratie gehaald uit de Afro-Latijnse psychedelische muziek uit Colombia en Peru in de jaren ’70 en ’80. De stijlen proberen ze te interpreteren in de context van het hedendaagse Amsterdam. Het resultaat is een unieke lo-fi No Wave-groove – waarin de grote liefde van de band voor genres als champete, palenque, psychedelische cumbia, vhichi, klassieke afrobeat en de picó-soundsystem cultuur goed te horen is. De plaat met acht tracks is opgenomen in de opslagruimte van Garage Noord in Amsterdam, een nieuwe toevoeging aan de muziekscene in Amsterdam.

Na het uitbrengen van hun ep Down In The Basement is de band druk bezig geweest met touren en ze zijn daarnaast betrokken bij verschillende andere projecten. Zo heeft Nic nog de drumpartijen ingespeeld op het laatste album van Altin Gün, Gece, die op 26 april 2019 uitkwam. Verder vormde hij met Jacco Gardner het Bruxas duo, waarmee hij de EP Más Profundo uitbracht.

In de aankomende editie van MusicMaker plaatsen we een recensie over het album. Stay tuned!

Tourdata in Nederland:
24 mei – Ekko, Utrecht
30 juni – Mandala Festival, Wanroij
6 juli – Dijkpop, Andijk
24 augustus – Green Garden, Den Haag
31 augustus – Modular Festival, Rotterdam
7 september – Misty Fields, Asten-Heusden
13 september – Eilân, Terschelling

Beluister hieronder het gehele album: