aanmelden
Release van de Week: Tim Knol & Blue Grass Boogieman - Happy Hour
Vandaag verschenen - 10 mei 2019
Muzieknieuws 10-05-2019 10:05
Tim Knol & Blue Grass Boogiemen komen vandaag uit met hun gezamenlijke album Happy Hour. Het album bevat 12 nummers in bluegrass stijl en wordt uitgegeven op Tim Knols eigen platenlabel I Love My Label. Tim Knol & Blue Grass Boogiemen gaan ook samen op tour!

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De Musicmaker-redactie pikt er elke vrijdag een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

De tour van Tim Knol & Blue Grass Boogiemen startte eigenlijk zondag 21 april al, toen ze op Paaspop te bewonderen waren. Op zaterdag 11 mei wordt het album gepresenteerd in de Amstelkerk te Amsterdam. De tour telt inmiddels meer dan twintig shows op festivals en clubs verspreid over het land. In aanloop naar het album zijn er al enkele singles uitgebracht. De eerste, Far From Me Now, kwam uit op 19 maart.

Bekijk de studiosessie van dat nummer hieronder:

Samenwerking
De samenwerking tussen de band en Tim Knol komt niet zomaar uit de lucht vallen. Knol heeft al jaren een sterke liefde voor bluegrass en met de samenwerking is voor hem een droom die uitkomt. ‘De Blue Grass Boogiemen heb ik als tiener leren kennen op een rock & roll festival in Hoorn, waar ik vandaan kom. Het optreden maakte een gigantische indruk op mij, vooral omdat ik als kind opgegroeid ben met deze muziek’, vertelt Tim. Op dat festival hadden ze voor het eerst contact.

Het idee om samen te werken was er inmiddels al jaren, maar pas vorig jaar werden de plannen serieuzer. ‘Toen ben ik samen met Arnold Lasseur, die mandoline speelt in de Blue Grass Boogiemen, liedjes gaan schrijven en heb ze vrij snel daarna opgenomen in mijn studio in Hoorn.’

Al eerder gaven Tim en de band voorproefjes voor het nieuwe album. Zo stonden ze in de zomer van 2018 op het Once In a Blue Moon festival en in januari 2019 was de band ook van de partij bij de jubileumshow van Tim in Paradiso en op Eurosonic Noorderslag.

In Musicmaker 466, die 16 mei in de winkels ligt, vind je een recensie van dit album.

Tourdata:
Za 11 mei – Amstelkerk, Amsterdam (albumpresentatie)
vr 24 mei –  Klomppop, Ovezande
Za 25 mei – Sniester, Den Haag
Zo 07 jul – Vondelpark, Amsterdam
Za 20 jul – Zwarte Cross, Lichtenvoorde
Zo 28 jul – Zomer op het Plein, Alkmaar
Di 20 aug – Stortemelk, Vlieland
Zo 25 aug – Terug Naar Tiengemeten
Vr 18 okt – ‘t Beest, Goes  
Za 26 okt – Fluor Amersfoort
Zo 27 okt – De Amer, Amen
Wo 30 okt – TivoliVredenburg, Utrecht
Vr 01 nov – De Meester, Almere
Za 02 nov – Gashouder, Dedemsvaart
Zo 03 nov – Rotown, Rotterdam
Vr 08 nov – 013, Tilburg
Vr 15 nov – Hedon, Zwolle
Za 16 nov – Cacaofabriek, Helmond
Do 28 nov – Der Aa-Theater, Groningen
Vr 29 nov – Burgerweeshuis, Deventer
Za 30 nov – Patronaat, Haarlem

Beluister hieronder het gehele album: