aanmelden
De musical Jumping Jack heeft een orkest van 30 gitaristen
Ook Lucas Hamming, Arnold Smits en Cyril Directie zijn van de partij
Muzieknieuws 09-05-2019 15:05
Van 9 tot 19 mei vindt op het TT Circuit Assen een uniek evenement plaats: de musical Jumping Jack. Het verhaal is gebaseerd op het leven van de bekende motorcoureur Jack Middelburg. Maar waarom is deze show boeiend voor muzikanten en muziekliefhebbers? De begeleidingsband bevat bijvoorbeeld dertig gitaristen, Lucas Hamming is verantwoordelijk voor de zang en Erwin Java en zijn band vertolken het voorprogramma.

Naast de dertig gitaristen die via een online campagne geworven zijn, zal de begeleidingsband van de musical Jumping Jack bestaan uit:

Arnold Smits, bekend van Raggende Manne en Gotcha! op gitaar.

Jeroen den Hengst, bekend van Loïs Lane en Birgit Schuurman op gitaar.

Thijs Vermeulen, bekend van Sjako! (en veel meer) op bas.

Cyril Directie, bekend van Kane en Dulfer op drums.

Lucas Hamming zingt de meeste nummers live. 

De single Ride, die nu al online staat, is ingezongen door Mattteo van der Grijn en Julia van der Vlugt, de hoofdrolspelers in de musical.

Het nummer Ride is op een jaren zeventig manier opgenomen: alle muzikanten speelden samen en er werd gekeken wat nou het lekkerste klonk. Het resultaat mag er zeker zijn!

Naast een groot aantal muzikanten zal het publiek vooral heel veel motoren zien, maar liefst veertig stuks doen mee aan de show. Als dat nog niet genoeg is zijn er ook nog eens zestig dansers betrokken bij de musical over de motorlegende Jack Middelburg.  

Frank Lammers is de regisseur van het stuk en is trots op het eindresultaat:

‘Voor het eerst in de wereldgeschiedenis is er een theatervoorstelling met een motorracer in de hoofdrol’. Middelburg geldt als een van de grote drie van de Nederlandse motorsport, hij won in 1980 de TT maar kwam vier jaar later om bij een straatrace. In de voorstelling staat het contrast centraal tussen de stoere maar tragische Jack en zijn kleindochter July, die hem een betere en meer veilige toekomst wenst.’

De musical Jumping Jack wordt gehouden van 9 tot 19 mei. Bezoek voor info en tickets de website.