aanmelden
Gitarist Boon Gould van Level 42 overleden
Hij speelde op een aantal van hun grootste hits
Muzieknieuws 02-05-2019 16:38
Rowland 'Boon' Gould, een van de oprichters van de Britse popgroep Level 42, is op 64-jarige leeftijd overleden. Hij werd dinsdag door de politie dood gevonden in zijn huis. Dat heeft bassist en frontman Mark King bekendgemaakt.

foto: Level 42 in 1984. Vlnr: Rowland 'Boon' Gould, Mike Lindup, Mark King en Phil Gould. 

King bracht het nieuws via Twitter: "Met pijn in mijn hart moet ik mededelen dat mijn vriend Boon Gould is overleden. De Dorset-politie vond hem afgelopen dinsdag dood in zijn huis. Je bent nu in vrede Boon, geen pijn meer. Bedankt voor alles."

Naast King luchtte ook de broer van Boon, Level 42-drummer Phil Gould, zijn hart op Twitter: 'Mijn hart is meer dan gebroken. RIP Roland Charles "Boon" Gould, mijn broer, 1955-2019."

Level 42 werd door Boon Gould, Phil en Mark opgericht in 1979. Boon was in eerste plaats de gitarist van de band, maar speelde ook saxofoon. In 1987 verliet hij Level 42 toen de band op zijn hoogtepunt was. Dit deed hij echter pas nadat hij nog had meegeschreven aan Lessons In Love, het nummer dat uiteindelijk een van hun grootste hits werd. Beluister het hier:

Na zijn vertrek bleef hij wel voor de band schrijven en speelde hij af en toe mee bij opnames. Gould speelde nog één keer live met Level 42, in 2012 in Bristol. Daarnaast bleef hij ook samenwerken met King.