aanmelden
Release van de Week: Tusky - Love Love Love
Vandaag verschenen - 3 mei 2019
Muzieknieuws 02-05-2019 12:56
De Utrechtse punkrockband Tusky komt vandaag uit met hun nieuwe EP Love Love Love. Het is hun eerste plaat sinds het debuutalbum Rated Gnar uit maart 2018. De EP is uitgebracht via het label V2 Records.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie van Musicmaker pikt er elke vrijdag een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Zoals de naam van de EP doet vermoeden staat de liefde centraal. Zanger Alfred van Luttikhuizen schrijft over zijn moeder, zijn oma, maar ook over haat. Hij is van mening dat er zonder haat geen liefde kan zijn. De openingstrack Jawbreaker is hiervan een goed voorbeeld en zorgt voor een rauw begin. Later wordt dit opgevolgd door een catchy refrein. Door deze afwisseling is het duidelijk dat Tusky tussen de metal en punk schommelt. Beluister hieronder de openingstrack van het album:

De band bestaat uit Alfred van Luttikhuizen (zang/gitaar), Sjors van Reeuwijk (gitaar), Bas Allein Richir (drums) en Christoffer van Teijlingen (basgitaar). Onderhand bestaat de band uit drie ex-John Coffey leden, maar Tusky slaagt er toch in een eigen weg in te slaan.

Interview Musicmaker
In Musicmaker 466, die 16 mei in de winkels ligt, staat een uitgebreid interview met Tusky. De band vertelt daarin dat energie en gezelligheid centraal staan. De mannen houden ervan om het lekker simpel te houden, gewoon spelen. Maar laat je niet misleiden: Tusky’s planning staat ook vol strakke deadlines. Een tactische zet, zo leren we. ‘Als je met strakke deadlines werkt, weet je precies wanneer je kunt “slacken” en wanneer je moet knallen’, vertelt Alfred.

Tourdata:
3 mei – dBs, Utrecht
9 mei – Vera, Groningen
10 mei – Molotow Skybar, Hamburg
11 mei – Druckluft, Oberhausen

Beluister hieronder het gehele album: