aanmelden
Yamaha lanceert FG Red Label serie
Sixties-stijl akoestische gitaren met moderne specificaties
Muzieknieuws 01-05-2019 11:01
De nieuwe Yamaha FG Red Label akoestische gitaren combineren het vintage, handgebouwde ontwerp van de vroege Yamaha steelstrings met nieuwe technologieën op het gebied van houtconditionering en realistische versterking. Deze nieuwe serie is geïnspireerd op de oude gelijknamige modellen uit de jaren zestig, de eerste staalsnarige gitaren van het merk.

Atmosfeel
De belangrijkste innovatie is het door Yamaha ontworpen Atmosfeel pickup/preamp-syseem, dat op een aantal van de modellen te vinden is. Dit is speciaal ontworpen om een natuurlijk geluid te behouden zodra je de gitaar inplugt. Het wordt bereikt met een drieweg sensorset-up, bestaande uit een piëzo, interne microfoon en een 'sheet' sensor. De laatste pikt de resonantie van het bovenblad op.

Acoustic Resonance Enhancement
Het bovenblad is behandeld met Yamaha's Acoustic Resonance Enhancement, een niet-chemische proces dat de structuur van het hout beïnvloedt. Hierdoor krijgt het de eigenschappen van een top van een gitaar waar al jaren op is gespeeld. Dit verhoogt de resonantie en zorgt voor een langere bassustain en een sterkere midden- en hoogweergave.

Alle modellen hebben een sitka sparren bovenblad, een mahoniehouten achter- en zijkant en een ebben toets.

Bekijk hieronder een demo van een van de modellen uit de serie, de FSX5:

Demo's van andere modellen zijn te vinden op het Youtube-kanaal van Yamaha.

Check de website van Yamaha Guitars voor meer info.