aanmelden
British Drum Company - drie nieuwe snaredrums
Aviator, Archer en Maverick
Muzieknieuws 29-04-2019 13:27
British Drum Company timmert lekker aan de weg. Het merk komt met drie nieuwe snaredrums: een studiotijger, een klassieke met klauwtjes, en een echte alleskunner.

 

De Aviator heeft een 1,2mm dikke naadloze aluminium ketel. Je zou hem kunnen zien als het Engelse antwoord op Ludwig’s Acrolite. De Aviator heeft een geanodiseerde ketel en is afgewerkt met de Paladium spanbokken en geperste spanranden. Je hebt keuze uit een 14”x5½” en een 14”x6½” model. Is zo’n goed controleerbare aluminium studiotijger niet helemaal je ding, dan heeft BDC nog meer pijlen op z’n boog.

De Archer is een 14”x6” snaredrum gemaakt van English Yew, een taxussoort die in de middeleeuwen gebruikt werd voor het maken van handbogen. De Archer heeft klassieke features. Hij is voorzien van mooie ouderwetse single flange spanranden die met klauwtjes op hun plek worden gehouden. De draagranden staan onder een hoek van dertig graden.

Ben je meer in de markt voor een echte alleskunner, dan kun je terecht bij de Maverick. Deze 14”x6½” heeft een 10-laags esdoorn ketel, met draagranden onder een hoek van 30 graden. De spanranden zijn 2,3mm dikke geperste exemplaren.

Zie hieronder een video van NAMM show 2019 waar de producten kort behandeld worden: 

En check de site van British Drum Company