aanmelden
Eagle-Eye Cherry in Aquarium Sessions - de video's
Drie songs uit de sessie op de Musicmaker-redactie en een interview
Muzieknieuws 26-04-2019 08:40
Ons Aquarium Sessions initiatief is vol op stoom. Eind maart was Ethan Johns te gast voor een semi-akoestische sessie in 'het aquarium' bij ons op de redactie in Q-Factory, Amsterdam. De video’s kun je zien op ons YouTube kanaal Aquarium Sessions. Een maand later, op Eerste Paasdag, ontvingen we Eagle-Eye Cherry voor een sessie en een interview. Ook die video’s zijn inmiddels gepubliceerd. Check ze in dit artikel.


Streets of You is zo’n song die lekker blijft hangen als je ‘m twee keer gehoord hebt. Op het gelijknamige nieuwe album van Eagle-Eye Cherry heeft het nummer een sound die doet denken aan Mumford & Sons. In de akoestische versie zoals hij het speelde voor de Aquarium Sessions in ons redactiekantoor blijft het nummer zonder al die productietools recht overeind. Hij zegt erover In het interview dat we met hem deden: ‘That’s the key man! Als je een song aan het schrijven bent met je gitaar en de song klinkt goed, dan weet je dat het gaat werken. In welke context je het dan ook gaat brengen. Al sinds mijn eerste album schrijf ik nummers met in mijn achterhoofd dat ze ook in een akoestische setting moeten kunnen passen.’Eagle-Eye Cherry had zich een tijdje uit de muziekbizz teruggetrokken, maar zijn handen jeukten: ‘Ik wilde heel graag weer gaan touren. Dat voelt als teruggaan naar mijn jeugd. Mijn vader was een jazzmuzikant (trompettist Don Cherry, die aan de wieg van de freejazzrevolutie stond, red.) en hij nam ons voortdurend mee op tour. Nu we een maand lang door Europa touren krijg ik dat gevoel weer helemaal terug. I love it!’Tijdens de sessie in het aquarium speelt hij drie songs, waaronder zijn grote hit van twintig jaar geleden, Save Tonight. Dat nummer kukelde dit jaar voor het eerst uit de Top 2000, maar brengt het publiek bij het concert de avond na de sessie natuurlijk nog steeds in vervoering.
Maar ook de nieuwe nummers slaan aan, de single Streets of You voorop. Dat nummer is net als de rest van de nieuwe plaat opgenomen in Nashville: ‘Ik woon in Zweden, maar ben naar New York en L.A. gegaan om te schrijven aan dit album. Maar pas toen ik in Nashville kwam kreeg ik echt de kick die ik wilde hebben. Dat kwam niet eens zozeer door de mensen met wie ik werkte, maar wel vanwege de muzieksfeer die die stad uitstraalt. Elke avond live-muziek en het Amerikaanse leven weer eens meemaken. En daardoor krijgt de muziek op Streets of You die Americana-achtige sound met toch dat 2018-2019 soundsausje.'

‘Voordat ik daar de studio in ging waren de songs al behoorlijk ver uitgewerkt. Voor de opnames was het dus een kwestie van de juiste muzikanten en de sound van de instrumenten bepalen. En verder vertelt de song je wat je moet doen met de sound!’ (Erk Willemsen)

Bekijk het hele interview hier: 

Abonneer je op ons Aquarium Sessions YouTube-kanaal en blijf op de hoogte van nieuwe sessies:
www.youtube.com/c/aquariumsessions

Bekijk ook de Aquarium Sessions video's met Ethon Johns. Klik hier.