aanmelden
Audient introduceert nieuwe desktop monitor controller Nero
Deze desktop monitor controller is de opvolger van Centro
Muzieknieuws 06-05-2019 10:05
Het Britse audiobedrijf Audient komt met hun nieuwe desktop monitor controller Nero. Met een breed assortiment aan I/O, een monitorbesturing in een consolestijl, een toewijsbare subuitgang en op precisie afgestemde verzwakkingstechnologie, is Nero ontworpen om de kern van een desktopstudio te zijn.

Vier analoge stereo ingangen waarvan twee lijningangen, een speciale cue mix-ingang, een aux-ingang (RCA of mini jack) en zowel optische als coaxiale SPDIF-ingangen bieden een breed scala aan aansluitmogelijkheden. Deze kunnen worden toegevoerd aan drie stereo luidsprekeruitgangen, een toewijsbaare subuitgang en vier koptelefoonuitgangen. Deze vier koptelefoonuitgangen bestaan uit een koptelefoonuitgang met controlekwaliteit voor de technicus en drie foldback-koptelefoonuitgangen voor muzikanten.


Precision Matched Attenuation Technology
Audient heeft voor dit product de op precizie afgestemde verzwakkingstechnologie ontworpen. Deze is zo geproduceerd dat het ervoor zorgt overeenkomt met het volume van de linker- en rechterkanalen van het stereosignaal. Dit voorkomt afwijkingen in het volume tussen de linker en rechter monitoren, zodat je nauwkeuriger kunt monitoren en met vertrouwen kunt mixen. 

Touchpoints
Voortbouwend op de functionaliteit van de voorganger, de Centro, is Nero geïnspireerd op het analoge ontwerp van de console en beschikt het over een reeks flexibele monitorbedieningen. Verder hebben ze de nieuwe ‘TouchPoints’ aan het apparaat toegevoegd. Dit zijn configeerbare knoppen waarmee je de workflow meteen kunt aanpassen.

Feedback
Nero beschikt over een interne microfoon en een speciale microfooningang met fantoomvoeding, waardoor het gebruik van een dynamische of condensatormicrofoon naar keuze mogelijk is. Op deze manier kan elke signaalbron en feedback naar elke koptelefoonuitgang gestuurd worden. Dit betekent dat je altijd de controle over je sessie behoudt. 

Distributie Audient:
Pro Media Connect
0252 629365
www.promediaconnect.nl 
www.audient.com