HeadRush introduceert het Looperboard

Loops maken is nog nooit zo makkelijk geweest

Muzieknieuws 26-04-2019 09:04

HeadRush, bekend van de Pedalboard en Gigboard modelers, heeft op 18 april hun nieuwe product uitgebracht: het HeadRush Looperboard. Het is gemaakt met het doel om het loopen live te verbeteren en gebruikt daarvoor een quadcore DSP-systeem. Verder beschikt het apparaat over een handige userinterface, een enorme hoeveelheid interne opslag, een reeks nuttige ingebouwde effecten, een geïntegreerde backing track speler en een USB audio-interface.

User Interface
De looper heeft een inuitieve user-interface die het maken van loops niet in de weg staat. Muzikanten kunnen met een simpel drag-en-drop systeem hun loops aanpassen. Ook kunnen ze de interface naar hun eigen wensen aanpassen, zodat het past bij hun persoonlijke stijl. Elke loop bevat 4 mono- of stereo looper-tracks en kan in elk van de 5 beschikbare modi uitgevoerd worden (Fixed, Serial, Sync, Serial/Sync en Free).

Schakelaars
De twaalf voetschakelaars stelt de gebruiker in staat om snel zijn loops te maken. Met behulp van deze schakelaars kan je tijdens het spelen direct individuele loopertracks opnemen, overdubben, omkeren, transponeren, ongedaan maken en ga zo maar door.

Effecten
Het Looperboard beschikt over een veelzijdige reeks ingebouwde effecten voor gitaar, zang en percussie, die direct op de input of de loops kunnen worden toegepast. Daarnaast heeft het een taptempo functie. Als je het tempo aanpast, worden ook de loops langer of korter gemaakt.

Opslag
Het apparaat heeft meer dan acht uur opnametijd, met extra opslag beschikbaar via de SD aan de achterkant en twee USB A-ingangen. Ook kan je hem via USB B op een computer aansluiten. Dit biedt ook de mogelijkheid om bestaande audio van andere bonnen naar de looper te importeren.

Audio
Het HeadRush Looperboard beschikt over audiocircuits die speciaal zijn ontworpen om de geluiden precies zoals bedoeld vast te leggen, zonder vervorming of ongewenste signaalverandering. De inputs en outputs omvatten:

• (4) Combo XLR + 1/4 "-ingangen met schakelbare + 48V voeding
• (2) XLR-uitgangen 
• (2) 1/4" uitgangen; omschakelbaar tussen versterker- of lijnniveau
• 1/4 "stereo hoofdtelefoonuitgang met speciale volumeknop
• 1/8 "stereo aux-ingang

Voor meer informatie:
HeadRush en importeur Algam Benelux.

Bekijk hieronder nog een video waarin het Looperboard gebruikt wordt:

zoeken
zoeken