aanmelden
John Petrucci wint de Sena Performers European Guitar Award 2019
De Dream Theater-gitarist ontvangt de award 24 juni in Bergen op Zoom
Muzieknieuws 23-04-2019 12:31
Gitarist John Petrucci is de winnaar van de Sena Performers European Guitar Award 2019 (SEGA). Op maandag 24 juni krijgt de 51-jarige Amerikaan de prijs uitgereikt tijdens een awardshow in Gebouw-T in Bergen op Zoom. Eerdere winnaars waren onder andere Joe Satriani, Joe Bonamassa, Steve Vai, Slash, Brian May en Steve Lukather. Ook verschillende Nederlandse artiesten gingen in het verleden met de prijs naar huis: Jan Akkerman, George Kooymans, Adrian Vandenberg, Leendert Haaksma en Dany Lademacher. De uitreiking is onderdeel van de Sena Performers Guitar Week met de Sena Performers Gitaardag zondagmiddag 23 juni en Sena Performers Guitar Night zondagavond 23 juni. Gitarist is partner van dit event.

Het programma van beide events zal later bekend worden gemaakt.

De kaartverkoop voor de avond met de award-uitreiking start woensdag 24 april om 10.00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via: www.gebouw-t.nl

De Sena Performers European Guitar wordt ieder jaar uitgereikt aan een artiest die zijn sporen heeft verdiend binnen de muziekindustrie en een inspirerende bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de elektrische gitaar.

Petrucci staat bekend als de gitarist die de progressieve rock- en metalmuziek een nieuw gezicht heeft gegeven en wordt daardoor als een absolute grootheid gezien. In 1992 brak hij samen met de symfonische rockband Dream Theater door met het album ‘Images And Words’. De jaren daarna groeide de band uit tot een act die wereldwijd op de grootste podia staat en in de voetsporen trad van bands als Rush, Yes en Genesis. 

Voorzitter van de SEGA Jack Pisters zegt over Petrucci: "John Petrucci is een gitaaricoon die op miraculeuze wijze in de jaren negentig de compositorische en conceptuele kwaliteiten van de symfonische supergroepen wist te combineren met gitaarvirtuositeit en de ontwikkelingen binnen de rock en metal. Ritmisch precies, intens, virtuoos en altijd expressief binnen de composities en het concept van de song of het album! A true SEGA icon!"

Sena Performers Guitar Week in Bergen op Zoom 23-24 juni
De uitreiking van de European Guitar Award zal vooraf worden gegaan door een zondag vol gitaar. Zondagmiddag 23 juni vindt de Sena Performers Gitaardag in het Markiezenhof plaats. Zondagavond 23 juni is er de Sena Performers Guitar Night in Gebouw-T. Het programma van beide events wordt later bekend gemaakt.

De kaartverkoop voor de Sena Performers European Guitar Award start woensdag 24 april om 10.00 uur.

Kaarten zijn te verkrijgen via: www.gebouw-t.nl

Lees het interview van redacteur Patrick Lamberts met John Petrucci in het julinummer van Gitarist (nr. 340), release 20 juni.