aanmelden
Release van de Week: The Naked Sweat Drips - Pain in Healing
Vandaag verschenen – 19 april 2019
Muzieknieuws 19-04-2019 09:04
De psychedelische rockband The Naked Sweat Drips brengt vandaag hun nieuwe album Pain In Healing uit. Zanger van de band is Stefan Kollee, voorheen redactielid van Musicmaker. Dit beladen album komt met een bijzonder verhaal.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De Musicmaker-redactie pikt er elke vrijdag een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Tijdens de aanloop naar dit album kreeg gitarist Kristian Strik tragisch nieuws. Hij kreeg begin 2018 te horen dat zijn hersentumor uitbehandeld was en hij niet meer lang te leven had. The Naked Sweat Drips besloot hard aan het werk te gaan om dit album nog samen te kunnen maken. Toen Kristian’s rechterhand uitviel ruilde hij de gitaar in voor een synthesizer. Met de band schreven ze dit album binnen drie maanden. Op het album komt de pijn, het verdriet en het verlies aan de orde, maar ook het helende effect van muziek, het verder gaan en het leven. Hierdoor is is Pain In Healing een stuk gelaagder dan debuutalbum Psycho Sister, en bestaat het uit nummers waarin rauwe emotie de boventoon voert.

Zijn laatste show speelde Strik begin vorig jaar in een uitverkocht Doornroosje te Nijmegen. Op 27 mei 2018 overleed hij op 24-jarige leeftijd. Bekijk hieronder een deel van het bijzondere laatste optreden van Kristian Strik:

De oorspronkelijke leden van the Naked Sweat Drips leerden elkaar kennen in een jongerencentrum in Boxmeer. In 2016 brachten ze debuutalbum Psycho Sister uit. Na de dood van Strik verliet Luc Jeuken (orgel) de band. In oktober 2018 sloot gitarist Tjeu Raaijmakers zich aan en ging The Naked Sweat Drips door als vijftal.

Kristians Prelude
In 2017 is er een documentaire gemaakt door Winand Derks, een vriend van Kristian. In deze documentaire is de ontwikkeling van Kristian’s ziekte te zien, en hoe vriendschap en muziek maken hierdoor werden beïnvloed. Hieronder zie je de de trailer:


In de mei-editie van MusicMaker (#465) vind je een recensie van het album.

Tourdata:
19 april – Boothill Saloon, Amersfoort
20 april – Eetcafé Stathe, Utrecht
4 mei – Paard, Den Haag
11 mei – OJC Cartouche, America
18 mei – Poppodium Volt, Sittard
23 mei – Cul De Sac, Tilburg
7 juni – Luxor Live, Arnhem

Beluister hieronder het gehele album: