aanmelden
Release van de Week: Tim Akkerman - Lions Dont Cry
Vandaag verschenen - 12 april 2019
Muzieknieuws 12-04-2019 21:04
Zanger/gitarist Tim Akkerman komt vandaag met zijn nieuwe album Lions Dont Cry, zijn derde album, gemaakt met zijn band The Ivy League. In Musicmaker 465, mei 2019, vind je een recensie; hier op Musicmaker.nl vast een voorproefje.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De Musicmaker-redactie pikt er elke vrijdag een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist. 

Met The Ivy League maakt hij fijne rocktracks. Een voorbeeld daarvan is de track waarmee hij het album aankondigde: ‘Underestimate’. In veel opzichten doet deze track terugdenken aan de tijd dat Akkerman nog frontman van Di-rect was, maar wel zonder al de extra’s die de band er vaak in stopte. Luister ‘Underestimate’ hieronder:

Wat Tim nog nooit gedaan heeft, is zijn band op de voorgrond zetten. Nu, na tien jaar samenspelen, is het een hechte vriendengroep geworden en heeft Akkerman besloten om nu als één geheel naar buiten te treden. Sinds de release van ‘Underestimate’ gaat de band als ‘Tim Akkerman & The Ivy League’ door het leven.

Het album is heel persoonlijk geworden. Na viertien jaar getrouwd te zijn is Akkerman een alleenstaande vader, en combineert hij zijn muzikantenleven met de liefde voor zijn kinderen. Het verwerken van zijn relatie staat centraal in het album: van verdriet bij zijn kinderen tot zelf een nieuwe weg inslaan.

Tim Sings The Boss
De wisseling van zijn muziekstijl komt niet uit het niks. Na een uitverkochte club- en theatertour met ‘Tim Sings The Boss’, waarbij hij nummers van zijn idool Bruce Springstreen liet horen, herondekte hij zijn liefde voor de Amerikaanse muziekstijl. Bekijk hieronder de promo van de tour:

Tourdata Tim Akkerman & Ivy League:
19 april - Paaspop, Schijndel
5 mei - Bevrijdingsfestival, Almere
29 mei - Alle Remmen Los, Loosbroek
30 mei - Zomerfeesten De Hoeven
1 juni - Oerrock, Ureterp
14 juni - Parkfeest, Oosterhout
15 juni - Zomerconcert, Lunteren
22 juni - Zuiderparktheather Den Haag
6 juli - Festival De Ballada, Terneuzen
13 juli - Deventer Stadsfestival
13 juli - Haringrock, Katwijk
1 september - Spijkenissefestival
7 september - Sfeerpop, Oud Gastel

Beluister hieronder het gehele album: