aanmelden
Simon Phillips en DarWin - de making of video's
Bekijk de video's over de productie van het album Origin Of Species
Muzieknieuws 21-03-2019 11:25
Bijna vier jaar geleden kwam artiest DarWin in contact met de legendarische drummer en producer Simon Phillips. Hij vroeg Phillips of hij geïnteresseerd was in een samenwerking voor zijn album. Phillips was direct geïnteresseerd in zijn visie. Samen gingen ze werken aan het album ‘Origin Of Species’, dat onlangs uit kwam. Over het maakproces maakte Phillips een reeks video's. Hij laat hier zien hoe hij het album heeft gemixt.

door Mees van Dijk

Bekijk hieronder eerst de algemene making of video waar Simon Phillips het album bespreekt:

Het album wordt beschreven als een musical fantasy concept dat van start ging met het uitbrengen van de single ‘Escape The Maze’, gevolgd door het gehele album ‘Origins Of Species’. In het album staat de toekomst van de aarde centraal: welke veranderingen moeten we doorvoeren voor een goede toekomst? Hoe kan technologie hierbij helpen?

Simon Phillips, welbekend als drummer van The Who, Toto en zijn eigen band Protocol, is producer van dit conceptalbum. Het album is opgenomen in Simon Phillips'eigen Phantom Recordings studio, en deed aanviullende opnames in de Abbey Road Studios (Studio 2, de Beatles Room), Sundlaugin Studio in Reykjavik, The Doghouse, Rose Lane Studios en Megatrax.

Simon Phillips vertelt in onderstaande videouitgebreid over het mixen van het album:

 

Het album was een complex project. Het is een verhaal dat aandacht en verbeeldingskracht vereist. Daarom is ook de muziek, en de manier waarop het emoties naar boven brengt, erg belangrijk. Daarbij is ook het tempo van de tracks heel belangrijk. Hierover vertelt Simon Phillip meer in onderstaande video:

Luister hieronder naar het gehele album: