Rita Zipora nieuwe voorzitter POPnl

Liedjesschrijfster vertegenwoordigt Nederlandse muzikanten

Muzieknieuws 25-02-2019 10:02

Rita Zipora Verbrugge is de nieuwe voorzitter van POPnl. De artieste/liedjesschrijfster en BAM! bestuurslid-secretaris is hiermee in de voetsporen getreden van Fer Abrahams. Verbrugge gaat zich sterk maken voor versterking en verbreding van talentontwikkeling binnen de popmuziek.

Onlangs is bekendgemaakt dat Rita Zipora Verbrugge het stokje van Fer Abrahams heeft overgenomen als voorzitter van POPnl, een samenwerkingsverband tussen de provinciale poporganisaties en die van de steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Voor muzikanten goed om te weten, want POPnl houdt zich als vertegenwoordiger van alle muzikanten in Nederland bezig met provinciaal en gemeentelijk popmuziekbeleid, talentontwikkeling, onderzoek en rapportage.

Muzikante en actief bestuurslid
Verbrugge is erg actief in de Nederlandse muziekindustrie, zowel op het podium als achter de schermen. De liedjesschrijfster is voor concertbezoekers vooral bekend onder haar artiestennaam Rita Zipora. Maar ze is naast het podium dus ook erg actief op bestuursvlak, onder meer als bestuurslid-secretaris van BAM! (Beroepsvereniging Auteur-Muzikanten) en als roulerend voorzitter bij de Raad Van Rechthebbenden van Buma/Stemra. Verbrugge neemt ook plaats in een monitoringscommissie bij de Raad van Cultuur en zit in de commissie muziek bij de Amsterdamse Kunstraad. Kortom: ze heeft dus aardig wat in de melk te brokkelen!

POPnl
POPnl speelt een actieve rol in de ontwikkeling van popmuziek in heel Nederland. De activiteiten van POPnl zijn onder meer:
• De opzet en uitvoering van diverse projecten voor talentontwikkeling;
• Het gezamenlijk aanvragen van subsidies;
• De ontwikkeling en publicatie van onderzoek, zoals Pop Met Beleid, De Waarde van Pop en De Waarde van Pop 2.0;
• Organisatie panels over popbeleid tijdens Noorderslag;
• POPnl is lid van de Popcoalitie, een samenwerkingsverband tussen een groot aantal organisaties uit de pop- en dancemuzieksector.

Zie ook: POPnl

zoeken
zoeken