aanmelden
What is Zappening? Frank Zappa als hologram
Nieuw beelden en muziek van Zappa komen naar Amsterdam en Oostende
Muzieknieuws 04-02-2019 14:35
Frank Zappa komt op 17 februari naar het RAI Theater in Amsterdam en 16 mei naar de Kursaal in Oostende met zijn ‘The Bizarre World Of Frank Zappa’-tour. Uiteraard is Zappa niet opgestaan uit de dood: een hologram van de legendarische componist/gitarist/zanger zal het optreden, onder begeleiding van prominente muzikanten die met Zappa hebben gespeeld, vervullen.

De band die in 2019 op tour gaat met hologram Zappa bestaat uit: gitaristen Ray White en Mike Kennealy, bassist Scott Thunes, muzikale duizendpoot Robert Martin, percussionist Ed Mann, en drummer/Zappa-archivist Joe ‘Vaultmeister’ Travis. Volgens een bericht op de site van Frank Zappa, wordt de band tijdens de tour bij sommige optredens bijgestaan door gastmuzikanten zoals Steve Vai, Ian Underwood, Napoleon Murphy Brock, Arthur Barrow en Lady Bianca. 

1974
Volgens muziektijdschrift Oor is ‘The Bizarre World Of Frank Zappa’-tour gebouwd op beelden uit 1974. In dat jaar liet Zappa een filmploeg binnen in zijn repetitieruimte en gaf een show voor de camera’s. De beelden zijn opgeborgen in een kluis en na 44 jaar weer tevoorschijn gehaald.

Volgens Ahmet Zappa - een van de zonen van Frank Zappa - is deze tour een technisch meesterwerk en bovenal een prachtige en emotionele ervaring; zowel voor hem als producent en uiteraard voor het publiek.

Ahmet is vooral trots op het feit dat de ideeën van zijn vader over hologrammen eindelijk zijn uitgewerkt. Zappa was namelijk geboeid door de techniek van ‘holografie’.
In de promotievideo van de tour praat Zappa al over hologrammen en volgens Ahmet hadden hij en zijn vader regelmatig gesprekken over holografie en de techniek hierachter.

Spiksplinternieuw
Dankzij de verse beelden krijgt de concertbezoeker een flink scala aan spiksplinternieuwe nummers en verassende versies van bestaande nummers voorgeschoteld en daarbij zouden er volgens Ahmet beelden gebruikt worden die ‘brain-melting’ kunnen zijn (oppassen dus!).

Alle informatie over ‘The Bizarre World Of Frank Zappa’ tour vind je hier.

Concerten
zo 17 februari, RAI Theater, Amsterdam 
(Vrijdag 8 februari vanaf 10 uur gaan de kaarten voor de show in het RAI Theater in de verkoop.
do 16 mei, Kursaal, Oostende
Voor tickets, klik hier

foto door: Jean-Luc Ourlin (cc)