Tonika Music stopt na bijna 40 jaar

Einde van iconische muziekwinkel

Muzieknieuws 04-02-2019 10:33

In Groningen en wijde omstreken is Tonika een begrip. Sinds de opening in 1980 zijn generaties muzikanten er mee opgegroeid. Na bijna 40 jaar hebben eigenaren Aldert en Nancy Zoutman besloten dat het mooi geweest is. Ze gaan met pensioen.

Tonika begon in 1980 middenin de binnenstad. Toen de mogelijkheid zich voordeed verkaste de winkel naar een ruimer pand. Daarna verhuisde Tonika naar de rand van de stad, waar het ook alweer lange tijd gevestigd was. Tonika was een zeer uitgebreide winkel, gelegen dicht bij de rondweg en ondersteund door digitale verkoop via de eigen webwinkel.


Schaalvergroting bleek dus de oplossing te zijn om al die jaren te kunnen blijven bestaan. Tonika Music was veruit de grootste muziekwinkel in Noord-Nederland en bediende ook het Noord-Duitse achterland.


Mooi geweest
Dat gaat nu na bijna 40 jaar verdwijnen. ‘Het is mooi geweest’, zegt Aldert. ‘Ik sta vanaf mijn zeventiende gitaren te verkopen. Vanaf 1980 als eigenaar van deze winkel. In mei word ik 65 en dat vind ik een goed moment om te stoppen.’ Tot de zomer is Tonika Music alleen nog open op de donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag. De webshop blijft actief. Als de winkel is leegverkocht, komt er definitief een einde aan de lange geschiedenis van Tonika. www.tonika.nl

zoeken
zoeken