aanmelden
Poppunt Gelderland: een nieuwe steun in de rug voor muzikanten
Provincie en podia stimuleren popklimaat
Muzieknieuws 01-02-2019 12:08
Vanaf 18 februari kunnen Gelderse muzikanten terecht bij Poppunt Gelderland: een samenwerking van poppodia (Luxor Live, Doornroosje en Gigant), de provincie Gelderland en andere partijen uit de regio. Het doel is een muzikaal platform dat kijkt naar de wensen van de artiest, en hoe deze artiest van het oefenhok naar het podium van een festival als Lowlands kan worden geholpen.

Wat Poppunt Gelderland boeiend maakt voor muzikanten is de mogelijkheid om een talentmakelaar te benaderen.

Imke Loeffen uit Nijmegen is een van die talentmakelaars: 'Wij hebben eigenlijk maar één simpel doel: muzikaal talent in Gelderland echt verder helpen. Aan de ene kant doen we dat door artiesten te koppelen aan toffe kansen zoals speelplekken, workshops, netwerk, faciliteiten, fondsen en dergelijke. Aan de andere kant helpen we clubs die op zoek zijn juist aan toffe muzikanten. Voor nu begint dat simpelweg door mij of iemand van de podia even een mail te sturen of te bellen, maar op termijn willen we naar een ecosysteem waarin iedereen van dat netwerk gebruik kan maken.'

Muzikant voorop
Toine Tax (directeur van Doornroosje) had geen twijfel over het muzikale talent in zijn provincie. Of er genoeg kansen waren voor iedereen, betwijfelde Tax. Daarom besloot ook hij om mee te doen aan dit initiatief. 

De directeur wil benadrukken dat Poppunt Gelderland geen talentenfabriek die draait op succesnummers wordt. De muzikant en haar persoonlijke wensen staan voorop. 

Lancering
Poppunt Gelderland wordt op maandag 18 februari vanaf 18:30 gelanceerd in Luxor Live te Arnhem. De toegang is gratis. 

Gedeputeerde Josan Meijers van de Provincie Gelderland trapt de avond af. Daarna vertellen initiatiefnemers meer over Poppunt en geven ze een kort voorproefje van Poppunt Gelderland: artiesten uit de provincie presenteren hun muziek en professionals vertellen hoe je gebruik kunt maken van hun podium, fonds, traject, showcasefestival, label of subsidieregeling. 

Het complete programma wordt spoedig bekendgemaakt. Meer informatie vind je op de site van Luxor Live.

Foto: Kim de Jong