aanmelden
GearJunks: maandelijkse meeting voor gearliefhbbers
Muzikantenbijeenkomst in POPEI Eindhoven
Muzieknieuws 28-01-2019 12:08
Praten over effectpedalen, discussiƫren over digitaal en analoog, en kwijlen bij kwaliteitsapparatuur: een beetje 'gear porn' is ons muzikanten niet vreemd. Onder dat mom organiseert POPEI Eindhoven de maandelijkse meeting GearJunks, waar je lekker met elkaar kunt bomen over allerlei soorten gear. De eerste editie vindt plaats op 12 februari.

Praten over gear: ook wij bij Musicmaker kunnen er wat van. Als we artiesten interviewen, gaat het ook vrijwel altijd over de instrumenten die ze gebruiken (zie de foto hierboven met Eefje De Visser, gemaakt door Lotte Schrander). De nieuwe maandelijkse meeting GearJunks in POPEI, Eindhoven springt ook in op deze niet te temperen honger van muzikanten om over hun gear te praten - bij Musicmaker merken we in elk geval altijd veel enthousiasme bij geïnterviewden zodra hun gear ter sprake komt! GearJunks kun je zien als een soort live-variant van YouTube-kanaal That Pedal Show. Maar tijdens GearJunks kun je ook zelf effectpedalen uitproberen en over andere gear praten dan alleen effectpedalen. Het idee is om van elkaar te leren, ideeën op te doen, te vergelijken en te inspireren. 

Facebook-groep
De eerste editie van GearJunks vindt plaats op dinsdag 12 februari om 20:00 uur in POPEI, Eindhoven. Ook staan er al edities gepland voor 12 maart, 9 april, 14 mei en 11 juni. Bij elke editie zijn minstens twee gitaristen aanwezig met uiteenlopende versterkers, gitaren, elementen en pedalen. Elke keer is er een ander thema, dat in de bijbehorende Facebook-groep van tevoren wordt bepaald. Denk hierbij aan: 'gain stacking', modulatie, delays, compressie en shoot-outs. Alle input is welkom. Je kunt zelf ook gear meenemen, gekocht of zelf gemaakt. Volgens Mirjam Sieben van POPEI is 'in eerste instantie voornamelijk voor gitaristen en bassisten, maar er gaat uiteindelijk ook andere gear voor andere muzikanten (bijv. toetsenisten) besproken worden'.


Praten over gear: altijd leuk! Hier zie je Musicmaker in gesprek met Within Temptation-gitaristen Ruud Jolie (links) en Stefan Helleblad (midden). (Foto: Kim Balster)

Gasten
GearJunks nodigt regelmatig gasten uit zoals bouwers van versterkers, gitaren en pedalen, maar ook bekende gitaristen. In de Facebook-groep (te vinden via de Facebook-pagina van POPEI) leer je gelijkgestemden kennen, blijf je op de hoogte van de volgende editie en bepaal je mee over de inhoud van GearJunks.