ESNS19: Upstream: investeringsregeling voor popmuziek

Heb jij recht op ondersteuning?

Muzieknieuws 23-01-2019 14:43

Ben jij als artiest of met je band met eigen releases en tours behoorlijk hard ‘aan de weg aan het timmeren’, zoals dat altijd heet? Dan kan Upstream je financiële ondersteuning bieden om weer een serieuze stap verder te komen. Kun je eindelijk eens met hoge snelheid over die weg rijden!

Op Eurosonic Noorderslag gaf minister van Engelshoven van OCW het officiële startsein voor Upstream, dat geïnitieerd is door het Fonds Podiumkunsten, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Sena. Hiervoor is van 2019 tot en met 2021 per jaar € 900.000,- beschikbaar.

Natuurlijk zijn er strikte voorwaarden aan verbonden. Als je aanspraak wilt doen op ondersteuning vanuit Upstream: Music moet je onder meer ‘financiële en artistieke banden’ met Nederland hebben, een behoorlijke cv hebben opgebouwd en eigen materiaal vertolken. Voor dit deel van de regeling is jaarlijks in totaal € 600.000,- beschikbaar. Het is bedoeld om de carrière van hardwerkende artiesten en bands een steady en duurzame basis te geven.

Let wel: deze regeling is geen gift. Upstream neemt maximaal 50 procent van je daadwerkelijke kosten voor haar rekening, waarvan minimaal 30 procent een lening is. Per aanvraag is er maximaal 50.000 euro beschikbaar.

Music x Design
Naast Music, kent Upstream het onderdeel Music x Design. Dit ondersteunt projecten die een crossover zijn tussen popartiesten en makers en ontwerpers uit de hedendaagse Nederlandse creatieve industrie. Hiervoor is de resterende € 300.000,- per jaar beschikbaar.

Het is drie keer per jaar mogelijk een aanvraag in te dienen. De sluitingsdata voor 2019 zijn op 20 maart, 17 juli en 23 oktober. Kijk voor precieze info op: www.upstreamgrants.nl

zoeken
zoeken