aanmelden
Sugar Factory Failliet
Amsterdams podium sluit deuren
Muzieknieuws 07-01-2019 12:13
Buiten Amsterdam was Sugar Factory misschien niet zo bekend, maar binnen de stad - door samenwerkingen met Melkweg, populaire dance-avonden en een divers programma - was de sfeervolle zaal een begrip. Wegens financieel zwaar weer moet het podium na veertien jaar de deuren sluiten.

Sugar Factory werd in 2005 opgericht met het doel om livemuziek, theater en clubevenementen samen te brengen. Aan de grote energie en inzet van de club heeft het in elk geval niet gelegen: alleen al in 2018 organiseerde Sugar Factory 405 clubevenementen en 165 live-concerten, waar in totaal 157.283 bezoekers op afkwamen.

Sugar Factory bood in haar programmering ook veel ruimte aan opkomende artiesten en initiatieven van buiten, waardoor een divers publiek het podium wist te vinden en er avontuurlijk geprogrammeerd werd. In Sugar Factory traden ook grote namen op als Joss Stone, J. Dilla, Gregory Porter, Elijah Wood en Lilly Allen.


Onafwendbaar
In een officiële verklaring laat Sugar Factory weten ‘niet langer gemachtigd zijn te exploiteren en een faillissement te hebben aangevraagd.’ Het podium zegt ook de afgelopen tijd alle mogelijkheden op een doorstart onderzocht te hebben, maar dat een faillissement onafwendbaar is. Door het sluiten van Sugar Factory worden meer dan vijftig personeelsleden en freelancers getroffen.

Lees hier de volledige verklaring van Sugar Factory.