aanmelden
Blues & Beyond masterclasses van John-F Klaver
Scheveningen, Bussum, Apeldoorn, Beek-Ubbergen
Muzieknieuws 18-02-2019 21:02
John-F Klaver gaat tussen 12 januari en 14 april 2019 een aantal masterclasses verzorgen. Onder de titel ‘Blues & Beyond’ worden de speeltechnieken van moderne bluesgitaristen, zoals Robben Ford en Matt Schofield, geanalyseerd en uitgelegd. Daarnaast is er voldoende ruimte om vragen te stellen en om misschien wel mee te jammen! De masterclasstour stond inmiddels 12 januari bij Max Guitar in Scheveningen en wordt vervolgd op 1 maart in Bussum, gevolgd door Apeldoorn en Beek-Ubbergen, zie data hieronder.

foto boven door Iris Teunissen


Hij is winnaar van de Dutch Bluesaward ‘beste NL-bluesgitarist’ en gaat vanaf 12 januari onder de titel 'Blues & Beyond' een serie masterclasses verzorgen. 

John-F Klaver: “Toen ik begon met gitaar spelen, kreeg ik een instructievideo van een van mijn gitaardocenten en dat was ‘The Blues And Beyond’ van Robben Ford. Die cursus was voor mij toch wel de basis van een aantal dingen. Daar grijp ik in die masterclasses naar terug: hoe kun je de blues spelen en daarmee wat verder komen dan die pentatonische toonladder? Dat probeer ik aan de hand van een aantal voorbeelden en spelen uit te leggen. Met niet al te veel theorie. Soms kunnen mensen ook met mij meespelen en kijken of ze iets verder komen dan standaard blueslicks.”

Masterclasses John-F Klaver 
1 Maart, Gooise Gitaren, Bussum
28 Maart, Guitarshop, Apeldoorn
14 April, Stockenhof Muziek, Beek-Ubbergen (samen met BJ-Baartmans)

www.johnklaver.nl