WIES wint Amsterdamse Popprijs

Nieuwe nederpopband valt in de prijzen

Muzieknieuws 03-12-2018 12:01

Indiepoptrio WIES heeft de 23e editie van de Amsterdamse Popprijs gewonnen. De finale vond plaats op zaterdag 1 december 2018 in Melkweg, Amsterdam.

Dankzij 'puntige persoonlijke popsongs' en een 'eigen sound' kreeg WIES van de jury de voorkeur boven vijf andere acts, die allemaal werden beoordeeld op originaliteit, creativiteit, techniek en podiumpresentatie.

WIES maakt 'rammelende elektronische popmuziek' of 'Nederlandse indie-pop met de perfecte driehoeksdynamiek van pop, electronica en het organische'. Die stijl bleek dus zo goed uitgevoerd dat het trio er een prijzenpakket aan overhield dat bestaat uit onder andere een fotoshoot, een waardecheque voor muziekinstrumenten (€ 500,- bij Dijkman Muziek), studiotijd, coaching en diverse optredens.

Stichting GRAP, de organisatie voor Amsterdamse Popmuziek, organiseerde deze al weer 23e editie van de Amsterdamse Popprijs. Hiermee wil GRAP Amsterdamse muzikanten een kans bieden om zich in de kijker te spelen van het publiek, de pers en de muziekindustrie. Tape Toy, Jagd, The Great Communicators, The Silverfaces, Mister And Mississippi en Yori Swart (inmiddels toegetreden tot de band van Ilse DeLange) behoren tot de eerdere winnaars.

Meer weten of ook eens meedoen? Kijk voor meer informatie op de website van GRAP!

zoeken
zoeken