Music Map Of London

Fraaie huiskamerkaart van Londense muzikale acts

Muzieknieuws 05-11-2018 09:32

The Beatles, Pink Floyd, David Bowie, Amy Winehouse, Blur en The Who: het is slechts een greep uit de honderden, zo niet duizenden invloedrijke Britse muziekacts die aan Londen gelieerd zijn. De Londense ontwerper Dex, van het designbureau Run For The Hills, heeft de bekendste acts verzameld in een fraai typografisch kunstwerk die de plattegrond van Londen voorstelt.

Dex is medeoprichter en creative director van Run For The Hills en maakt met de Music Map Of London zijn triologie van typografische kaarten van Londen compleet. Eerder bracht hij al de Literary London Map (2012) en London Film Map (2014) uit. De Music Map Of London is natuurlijk een fraai stukje kunst voor in je huiskamer, thuisstudio of oefenruimte. De namenplattegrond herinnert aan de geweldige muziek die al is voortgebracht; maar laat het ook een motivatie zijn om minstens zo memorabele muziek te maken.

Naast de vele bandnamen - ook van minder bekende helden - biedt de typografische kaart ook plekken van iconische opnamestudio's, summiere achtergrondinfo over artiesten en songtektsfrasen van bekende nummers. Samen vormen ze een plattegrond van Londen, een van de belangrijkste creatieve en muzikale centra ter wereld, waar je uren naar kunt turen. Het wordt echter wel wat flappen tappen, want te bestellen voor 125 Londense pond, exclusief verzendkosten.


Detail van Music Map Of London


Naast de diapositieve versie (wit op zwart) is er ook een zwart op witte versie verkrijgbaar 

www.londonartprints.co.uk

zoeken
zoeken