Inschrijvingen POPgroningen Talent Award 2019 geopend

Aanmelden kan tot en met 21 oktober 2018

Muzieknieuws 08-10-2018 20:23

De inschrijvingen voor de POPgroningen Talent Award 2019 zijn geopend! De POPgroningen Talent Award is een combinatie van een leertraject en een wedstrijd. Het doel: een opstap bieden voor Gronings muzikaal talent. Jij kunt volgend jaar met jouw band of act in de voetsporen treden van eerdere winnaars als Vikings In Tibet, Orange Skyline en Cirrus Minor (zie foto hierboven). Je kunt je aanmelden tot en met 21 oktober 2019.

Ben je een Groninger muzikant en wil je met jouw band of act wat meer (regionale) bekendheid vergaren, dan biedt POPgroningen Talent Award 2019 je die kans. Aanmelden is verplicht en kan tot en met 12 oktober 2018. Als je uit alle aanmeldingen wordt geselecteerd start je in februari 2019 aan de provincierondes. Die vinden plaats op diverse plekken in de provincie Groningen. De volgende fase bestaat uit stadsrondes, die in maart 2019 plaatsvinden in Simplon. De eindronde is een maand later in poppodium Vera.

Mooie speelplekken
Als je meedoet aan de POPgroningen Talent Award maak je kans om op te treden en jezelf als act te promoten binnen de regio, wat kan leiden tot meer optredens. Daarnaast krijg je praktische tips van professionals en verbreed je je netwerk in de (Groninger) muziekscene.

Degene die de POPgroningen Talent Award wint, mag bovendien een show geven tijdens festivals als Eurosonic en Bevrijdingsfestival Groningen. Daarnaast krijgt de act een coachingstraject voor een jaar lang, met ondersteuning van een professional uit het werkveld en diverse andere optredens. Eerdere houders van de Talent Award waren Cirrus Minor, Boyz In The Woods, The Movement, The Blind Roofers, Vikings In Tibet en Orange Skyline.

Aanmeldingsprocedure
Iedereen mag zich aanmelden ongeacht stijl, leeftijd en niveau, maar minimaal vijftig procent van de actleden moet woonachtig zijn in de provincie Groningen. Daarnaast moet je eigen werk spelen en mag je niet al een contract hebben bij een label, publisher ook boekingsbureau. Acts die aan de Popronde meedoen zijn helaas uitgesloten van deelname.

Aanmelden kan tot en met zondag 21 oktober 2018 aanmelden als kandidaat voor de Talent Award via de ‘Backstage’ op Popgroningen.nl. Bij aanmelding voor de Talent Award is het een vereiste dat er een demo van de muziek aan het profiel in de Backstage is toegevoegd en alle bandgegevens volledig zijn ingevuld. Meer informatie vind je op de homepage van POPgroningen.

zoeken
zoeken