Autobiografie Peter Koelewijn verschijnt 8 oktober 2018

Peer - Zestig Jaar Nederpop Voor Het Voetlicht & Achter De Schermen

Muzieknieuws 01-10-2018 16:54

Wat is er nou lekkerder dan lezen over Nederlandse pop-iconen voorafgaand aan je volgende optreden of onderweg met je band naar het volgende poppodium? Chips eten misschien. Maar lezen voedt de ziel in plaats van de maag en alleen al daarom is Peer - Zestig Jaar Nederpop Voor Het Voetlicht & Achter De Scherm, het levensverhaal van Peter 'Kom Van Dat Dak Af' Koelewijn, nu al niet te versmaden.

In Peer - Zestig Jaar Nederpop Voor Het Voetlicht & Achter De Schermen, vertelt Peter Koelewijn zijn levensverhaal. Over hoe hij opgroeide in de viswinkel van zijn ouders in het Eindhoven van tijdens en vlak na de oorlog. Over zijn eerste liefdes en de liedjes die hij daarover schreef. Over zijn successen met onder veel andere Kom Van Dat Dak Af, Angeline, KL 204 (Als Ik God Was), Je Wordt Ouder Papa en Alice, Who The Fuck Is Alice, maar ook over zijn werk als producer en liedjesschrijver voor uiteenlopende artiesten als Bonnie St. Claire, Q65, Nico Haak, Ria Valk, Helmut Lotti en Johan Cruijff. Over de vele commerciële pieken en dalen, persoonlijke vriendschappen en zakelijke geschillen. Over de vrouwen in zijn leven en over zijn kinderen.

Peter Koelewijn is natuurlijk voornamelijk onsterfelijk geworden met zijn Kom Van Dat Dak Af en Alice, Who The Fuck Is Alice? En hoewel zijn oeuvre niet allemaal even diepgaand is, is hij wel een van de bekendste iconen van de nederpop. Hij schreef in samenwerking met popjournalist Tjerk Lammers een prachtige inkijk in het artiestenbestaan in Nederland in de vorige eeuw. Het ruim 500 pagina’s tellende boek is voorzien van unieke foto’s uit Peters archief. Leerzaam en onderhoudend, dus! Hebben? We geven binnenkort drie exemplaren weg. Kijk vanaf 18 oktober in Musicmaker magazine 460 hoe je een exemplaar kunt winnen.

zoeken
zoeken