Nieuw investeringsfonds voor popmuziek

Geldelijke injectie voor professionals

Muzieknieuws 26-09-2018 15:41

Vanaf januari 2019 treedt er een nieuw investeringsfonds voor popmuziek in werking. Op Eurosonic Noorderslag zullen twee regelingen gepresenteerd worden die vanaf dat moment ook open staan om aangevraagd te worden. In elk geval tot 2021 is hiermee een jaarlijks bedrag gemoeid van 900.000 euro.

De spreekwoordelijke miljoenendans rond Prinsjesdag is dit keer eens iets positiever uitgevallen voor de culturele sector dan we de laatste jaren gewend zijn. De organisaties Popcoalitie, Sena Performers, het Fonds Podiumkunsten en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan de de totstandkoming van een investeringsfonds voor popproducties. Samen met deze partijen neemt de Minister van Cultuur Ingrid van Engelshoven nu het initiatief voor een investeringsfonds voor popmuziek.

Investeren?
Zoals elke muzikant weet, is het in een klein land als Nederland lastig om een redelijk inkomen met je muziek te verdienen. Daardoor is er ook weinig speling om te investeren in professionele opnames of manieren om je live-act naar een hoger niveau te brengen. Volgens het persbericht is dit fonds bedoeld om popartiesten die ‘al enige tijd werkzaam zijn in de popmuziek’ de kans te geven te investeren in projecten die hun loopbaan een extra impuls geven.

Investeren in professionele opnames is voor veel muzikanten onbetaalbaar

Twee regelingen
Het investeringsfonds zal bestaan uit twee regelingen. De regeling via het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie richt zich onder meer op bijzondere projecten ‘waarbij talent uit de popmuziek en de ontwerpende sectoren in kruisbestuiving zorgen voor innovatie aan beide kanten’. De regeling via het Fonds Podiumkunsten ondersteunt popartiesten een volgende stap in hun loopbaan te zetten.

Op dit moment is er nog niets bekend over de precieze richtlijnen om aanspraak te maken op dit fonds. Kijk voor info ook op fondspodiumkunsten.nl en stimuleringsfonds.nl

 

zoeken
zoeken