Winnaars Sena Performers Grote Prijs Van Rotterdam bekend

Bourbon Avenue, Ward, Djesco en HighrFreeqncs

Muzieknieuws 24-09-2018 16:38

De band Bourbon Avenue, singer-songwriter Ward, rapper Djesco en electro-artiest HighrFreeqncs zijn het afgelopen weekend in de prijzen gevallen tijdens de Sena Performers Grote Prijs Van Rotterdam. Ze wonnen elk in hun eigen categorie een mooie geldprijs en een belangrijk optreden. Bovendien maken ze kans om 'De Belofte' van 2018 te worden.

Afgelopen weekend organiseerde Popunie de finales van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2018. Vrijdag 21 september won Bourbon Avenue in poppodium Worm zowel de juryprijs als de publieksprijs in de categorie Bands. Een dag later won Djesco beide prijzen in de categorie Hiphop in Bird. De juryprijs in de catergorie Electronics ging naar HighrFreeqncs en de publieksprijs naar Low Gain Antenna. Op zondag 23 september was de laatste finale: de categorie Singer/Songwriter in Theater Rotterdam, locatie Schouwburg. Deze werd gewonnen door Ward. De publieksprijs ging naar Kees.

Bourbon Avenue (Bands)
Bourbon Avenue (zie foto hierboven) staat garant voor rauwe en pure muziek. Geïnspireerd door grootheden als Otis Redding, The Eagles en The Allman Brothers maken zij een mix van rock en soul. 'We waren gecharmeerd van het warme stemgeluid van de vocalist, samen met het opzwepende bandgeluid zien wij een plek weggelegd voor deze act in het muzieklandschap', aldus de jury, bestaande uit Janneke Nijhuijs (The Deaf), Hanna Vink (Dapper Music) en Gijs Vervliet (Pinguin Radio). 

WARD (Singer/Songwriter) 

Ward maakt experimentele, dromerige en dansbare indiepop. Haar nieuwste EP Girls draait om haar zelfacceptatie in de LGBTQ-gemeenschap. 'Een aanstekelijke performance, goede songs, origineel en inspirerend. Er is ruimte genoeg om te groeien', volgens de jury, bestaande uit Sven Figee (Sven Hammond Soul), Rikke Korswagen (Half Way Station) en Marco Witkamp (Universal Music).

Djesco (Hiphop)

Djesco is een rapper die risico’s durft te nemen, wars van trends en met een geheel eigen sound. 'Ondanks dat er nog wat verbeterpuntjes zijn, vinden we hem het verste in de ontwikkeling van het totaalplaatje als artiest', concludeerde de Hiphopjury, bestaande uit Jaap Wiewel (Killing Skills), Wouter Vogel (Roadman Management) en Daniel Nagelkerke (WOLF Bookings).

HighrFreeqncs (Electronics)

De producties van HighrFreeqncs hebben een modern 'wavey' geluid met R&B-vibes. Zijn rustgevende muziek is het beste te omschrijven als lounge. 'Goede compositie, muzikaal arrangement en hij haalt het onderste uit zijn apparatuur', aldus de jury over HighrFreeqncs bij Electronics, bestaande uit Nadia Struiwigh (dj/producer), Jordy Saämena (Ganz) en Enio Ramalho (Eni-Less).

De jurywinnaars hebben met de overwinning onder andere € 1.000 prijzengeld, een cheque t.w.v. € 250 van Keymusic en een optreden op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2019 gewonnen. 

Rotterdam Music Awards
Net zoals vorig jaar worden de vier jurywinnaars automatisch genomineerd voor de Rotterdam Music Award ‘De Belofte’. Deze award wordt door Popunie in samenwerking met Music Matters uitgereikt tijdens de Rotterdam Music Awards op maandag 3 december. Casper Knipscheer (Twist Agency), Jasper Cremers (Red Bull Music Studio’s) en Amir Charles (3FM Talent) zullen de genomineerden aan de tand voelen betreffende hun toekomstplannen en carrièreperspectief. Degene die zij als winnaar van De Belofte verkiezen, wint een geldprijs van € 10.000 en een coachingtraject.

Fotografie: Marc Nolte

zoeken
zoeken