aanmelden
Inschrijving Kunstbende 2019 gestart
Maak kans om op Lowlands te spelen
Muzieknieuws 08-09-2018 11:00
De inschrijving voor Kunstbende 2019, de wedstrijd voor jong creatief talent, is gestart! Ben je tussen de 13 en 18 jaar en wil je graag het podium beklimmen om speelervaring opdoen, meld je dan nu aan en volg leerzame workshops.

Vanaf september is Kunstbende weer in het hele land actief om jong creatief talent uit te dagen om het podium te beklimmen. Meedoen kan in acht categorieën: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Taal, Theater, en natuurlijk Muziek. Om mee te doen is aanmelden verplicht en dat kan sinds kort!

Spelen op Lowlands
Als je je als solomuzikant, muzikaal duo of band aanmeldt, krijg je een aantal workshops aangeboden, waarbij je wordt begeleid door ervaren talent/professionals. Daarna volgen er voorrondes. Als je bij de best presterende muzikale acts behoort, volgt er een masterclassweekend en de finale. De nummers 1 krijgen een individueel talentontwikkelingstraject en mogen zich presenteren op het podium van de What's Happening-area van Lowlands 2019! Daarnaast mag je ook op een landelijk bekend festival optreden. Goed voor je band-cv, dachten wij zo!

Voorrondes
In elke provincie vindt een voorronde plaats in maart of april 2019 en ook zijn er workshops te volgen, die bijna altijd gratis zijn (kijk op de agenda wat en wanneer er in jouw provincie gebeurt). De finale is op zaterdag 29 juni 2019 tijdens het Kunstbende Festival in de Westergasfabriek in Amsterdam. Iedereen van 13 tot en met 18 jaar kan zich inmiddels inschrijven via kunstbende.nl.