aanmelden
Schrijf muziek bij een kunstwerk
Win een videoclip en duizend euro!
Muzieknieuws 30-08-2018 12:41
Beeldende kunst heeft soms een beetje suf imago, maar is net zo veelzijdig als muziek. Art Rocks en Popsport hebben de handen ineen geslagen om beide kunstvormen samen te brengen. Onder leiding van Art Rocks ambassadeurs Blaudzun en Yung Nnelg organiseert Popsport muzikantenworkshops in verschillende musea. Daarnaast je kunt meedoen aan de competitie van Art Rocks en kans maken op een optreden in Paradiso, een videoclip en 1000,-!

fotografie: Kim Balster

Art Rocks heeft twee ambassadeurs - Blaudzun en Yung Nnelg - alvast een nummer laten schrijven bij een kunstwerk. Blaudzun liet zich inspireren door Van Gogh en Yung Nnelg door Basquiat.

Als je je inschrijft voor de workshop, krijg je eerst een spoedcursus ‘Kunst kijken’ van ervaren museumdocent Peter Thissen. Daarna vertelt de Art Rocks ambassadeur (Yung Nnelg of Blaudzun) hoe hij zelf het schrijfproces doorlopen heeft en tot slot ga je aan de slag met je muzikale interpretatie bij een zelfgekozen kunstwerk onder leiding van Popsport coaches. 


Data:
15 september Boijmans van Beuningen, Rotterdam met Yung Nnelg
6 oktober       Tropenmuseum, Amsterdam met Yung Nnelg
13 oktober     Drents Museum, Assen met Yung Nnelg
27 oktober     Museum Prinsenhof, Delft met Blaudzun

Wedstrijd
Ook kun je meedoen aan de wedstrijd die Art Rocks organiseert. Daarvoor maak je een compositie bij een van de 56 kunstwerken die op hun site staan en zend je die voor 22 oktober in. Kom je in de finale dan krijg je een professionele videoclip en een optreden in Paradiso op 23 januari 2019. De winnaar krijgt daarbovenop ook nog eens duizend euro!

Let op!
De workshops en de wedstrijd zijn dus twee gescheiden onderdelen. Popsport organiseert de workshops en hiervoor kun je je aanmelden via: popsport.nl

Art Rocks organiseert de wedstrijd en aanmelden hiervoor doe je via: artrocks.nl