aanmelden
Dave Grohl lanceert tweedelige mini-docu
In Play speelt Dave elk instrument
Muzieknieuws 09-08-2018 18:18
Dave Grohl heeft de smaak van het documentaires maken goed te pakken. Nu komt hij met PLAY: een tweedelige mini-docu over het opnemen van een 23 minuten durend muziekstuk waarin Dave zelf alle instrumenten bespeelt.

PLAY bestaat uit twee delen. In deel één laat Dave Grohl zien hoe de voorbereidingen getroffen worden voor de daaropvolgende live-opname van een 23 minuten durend instrumentaal muziekstuk waarop Dave alle instrumenten zelf speelt; van synth via bas tot natuurlijk drums en gitaar.


Het eerste deel wordt doorsneden met beelden van jonge kinderen die muziekles krijgen in de Join The Band Music Studio in L.A. En hieruit blijkt ook wat Dave Grohl ons met deze docu duidelijk wil maken: behalve dat muziekmaken gewoon leuk is, blijkt uit de interviewtjes dat muziekmaken ook heel belangrijk is voor de algehele ontwikkeling van mensen en dat het Amerikaanse schoolsysteem de verkeerde kant op gaat door muziek een steeds kleinere plaats te geven.
Misschien een beetje belerend, maar Dave heeft natuurlijk groot gelijk om hier tegen in verweer te komen. Bekijk de docu hier: