aanmelden
Eerste editie PianoFest aangekondigd
Festival voor amateurpianisten op 22 december
Muzieknieuws 31-07-2018 17:26
Nederland is een nieuw festival rijker, eentje voor amateurpianisten welteverstaan: PianoFest. Want amateurpianisten verdienen een plek in het muzikale landschap in Nederland, aldus Stichting PianoFest. De eerste editie is op 22 december in het Conservatorium Van Amsterdam. De inschrijvingen zijn gestart!

PianoFest is een festival gericht op amateurpianisten en muziekliefhebbers. In navolging van andere succesvolle pianofestivals voor amateurs, onder andere in Parijs, Boston en St. Petersburg, wordt op zaterdag 22 december de eerste editie van PianoFest georganiseerd in het Conservatorium Van Amsterdam.

PianoFest moet een plek bieden waar amateurpianisten elkaar kunnen ontmoeten, podiumervaring kunnen opdoen en met beroepspianisten kunnen spelen. Op het hoofdpodium krijgen amateurpianisten de kans om zich in de kijker te spelen door vijf minuten voor een jury uit te sloven op een concertvleugel. De jury bestaat uit vooraanstaande pianisten Yoram Ish-Hurwitz, Daria van den Bercken, Tilmar Junius, Nino Gvetadze en David Kuyken.

PianoFest is gericht op alle muziekstijlen en geeft ruimte aan de zogenaamde cross-over tussen klassiek en jazz, hedendaagse muziek en eigen composities. Er zal ook een interactief randprogramma zijn waaraan muzikanten en publiek gratis kunnen deelnemen. Denk hierbij aan improverseren met pianist Jaap Zwart of jazzpianist Xavi Torres, het bespelen van een historisch toetseninstrument of een muziekstuk uitvoeren met een strijkers-ensemble, onder begeleiding van Kees Koelmans.

Stichting PianoFest organiseert het festival in samenwerking met het Conservatorium Van Amsterdam. Meer informatie en het inschrijfformulier vind je op de website of via de Facebook-pagina of het Instagram-account van PianoFest.