aanmelden
Humble Hero Award
Eindelijk eer voor sessiemuzikanten
Muzieknieuws 27-07-2018 17:14
Al sinds 1974 worden - met een tussenpauze van een paar jaar - de Notekrakers uitgereikt. Vanaf dit jaar is er een extra prijs in het leven geroepen: de Humble Hero Award, voor sessiemuzikanten.

Op maandag 17 september zal de Humble Hero Award voor het eerst uitgereikt worden aan een sessiemuzikant die ‘de Nederlandse popmuziek de afgelopen 25 jaar kleur heeft gegeven’, aldus organisator Sena. Met zo’n brede omschrijving is het onmogelijk te gissen wie de Humble Hero Award in ontvangst mag nemen. Daarvoor zullen we op 17 september naar Paradiso moeten, waar dan ook de Gouden en Zilveren Notekrakers uitgereikt worden.

Genomineerd
De Gouden Notekraker is een prijs waarmee muzikanten elkaar kunnen eren voor de ‘meest inspirerende artistieke prestaties van het afgelopen seizoen’. Genomineerd zijn onder meer: Jacqueline Govaert, DI-RECT, Broederliefde en Ruben Hein.

 

 

De Zilveren Notekraker is een aanmoedigingsprijs waarvoor dit jaar onder meer Altin Gün, Lakshmi, Maan en The Howlin genomineerd zijn. Muzikanten die bij Sena aangesloten zijn, kunnen hun stem uitbrengen. Vorig jaar won De Staat de Gouden Notekraker en kreeg Celine Cairo de Zilveren uitgereikt.

 

Jubileum
De uitreiking krijgt een speciaal tintje omdat organisator Sena dit jaar haar 25-jarig jubileum viert. Sena regelt de ‘naburige rechten’, dat zijn de rechten waar uitvoerende muzikanten en producenten aanspraak op kunnen maken. Om Sena’s rol te onderstrepen zal er op 17 september een band van bekende (sessie-)muzikanten optreden met bekende namen als Martijn van Agt, Hans Eijkenaar, Leendert Haaksma, Ronald Kool en Michel van Schie.
www.sena.nl