aanmelden
Spectaculaire Bax Music Open Dag za 26 mei
Van 10 tot 5 met Ruben Hoeke, Timo Somers, Jim van der Zee, Joey de Boer, Ummet Ozcan e.v.a.
Muzieknieuws 17-05-2018 12:56
Bax Music in Goes pakt dit jaar flink uit tijdens de Open Dag. Op dit gratis toegankelijke evenement zijn er werkelijk voor elke muzikant - jong of oud, gitarist of dj, studiowizard of PA-prof - interessante clinics, workshops en presentaties.

Tijdens de Open Dag zullen bekende DJ’s als Ummet Ozcan (met wie je een exclusieve meet & greet kunt winnen) en Pieter Gabriel vertellen over hun manier van werken en dat natuurlijk uitgebreid laten horen. Maar ook The Voice Of Holland winnaar Jim van der Zee, supermuzikanten als gitarist Timo Somers en drummer Joey de Boer van Delain, bluesrocker Ruben
Hoeke, de Duitse Fenderfanaat Marco Wriedt en heel veel meer muzikanten en muziekmerken zullen zich presenteren, je de kans geven gear uit te proberen en vragen beantwoorden.

Op verschillende podia zijn er de hele dag door clinics, optredens en presentaties. Bijna overal kun je zo binnenlopen, alleen voor de demo’s en workshops in de drie demo rooms moet je je van tevoren even inschrijven via de site van Bax.

De belangrijkste programma-onderdelen:
MAINSTAGE
10:15 - Live demo QSC QSC, een van de topmerken op het gebied van geluid, zal op drie podia het geluid verzorgen. Bij de mainstage kun je bovendien alle handelingen rondom het mixen op een Touchmix 30 volgen.

11:00 - Wild May West Wild May West speelt al jaren menige kroeg en festival in de rockabilly- en blues scene plat. Rockabilly en rock & roll met een knipoog naar de blues. Lead-zangeres Marja Westdijk laat geen gelegenheid onbenut om een feestje te bouwen, dus partytime!

12:30 - Timo Somers en Joey de Boer (Delain) In deze demo spelen de gitarist en drummer van de rockband Delain een aantal gitaar-georiënteerde nummers, waarna je vragen kunt stellen over speeltechniek en sound. Ook het in de rock bekende samenspel van drums en gitaar zal hierbij aan de orde komen. Deze demo doen ze voor de merken Godin en NEXI.

14:00 - Demo Pieter Gabriel Q & A - Kids special! Pieter Gabriel, is een van de jongste DJ's in de elektronische dance-muziek (EDM). Pieter maakt voor zijn eigen tracks gebruik van Ableton, en zal hier het nodige over vertellen.

15:30 - Jim van der Zee (winnaar TVOH) De winnaar van The Voice of Holland zal met zijn prachtige, donkere stemgeluid de Bax Music Open Dag afsluiten. Een geweldig optreden dat je niet mag missen!

PA STAGE
12:00 - Masterclass met Ruben Hoeke en Marcel de Groot 
Zanger/gitarist Marcel de Groot en gitarist Ruben Hoeke zullen uitweiden over hun muziek in de breedste zin van het woord. Over hun gitaren, versterkers en effecten, maar ook over wat hen drijft als muzikant en praktische zaken als hoe je een band samenstelt en een album opneemt. Uiteraard zullen ze ook spelen en is er zelfs de mogelijkheid met ze te jammen.


10:15, 11:00, 14:00, 15:00, 16:00 - Bax Music Licht- en Laser-show 
De Bax Music Licht- en Laser-show is ongetwijfeld de meest gefilmde en gedeelde lichtshow van Nederland. Dit jaar gaat Bax knallen met een compleet nieuwe show.

GUITAR STAGE 
10:30 - Thomas Zwijsen (Ortega) Thomas Zwijsen presenteert fingerpicking in combinatie met heavy metal! Deze virtuoos met een voorliefde voor metal, in het bijzonder Iron Maiden, zal een indrukwekkende demo geven en zijn Ortega-gitaar op zijn best laten spreken.

12:00 - Marco Wriedt  (Fender) 
Marco Wriedt is een van de jongste leden van de Fender Musical Instruments-familie. Hij speelt op de Fender American Original-serie en werd bekend als de gitarist van de rockband AXXIS. Marco is een gewilde muzikant in de de heavy scene en doet zijn demo’s met veel speeltechnieken en de perfecte (Fender) sound van zijn Hot Rod Deville IV.

13:30 - Simon Fuerst (D’Angelico) Simon Fuerst is niet alleen een erg goede gitarist, maar ook productspecialist van dit geweldige Amerikaanse merk D’Angelico.

15:30 - Jacques Stotzem (Martin Guitars) Jacques Stotzem is een uitstekende akoestische gitarist. Hij heeft een erg persoonlijke, harmonische en verfijnde stijl van spelen met daarin elementen van blues, jazz, rock en folk. Jacques is een frequente gast op de belangrijke Europese en Amerikaanse festivals en zal voor het topmerk Martin deze demo doen.

HAL STAGE 
Ayra en Devine Demo's Op het podium in de hal zijn de merken Ayra en Devine te vinden. De producten van deze veel verkochte merken kunnen in een doorlopende demo gezien en beluisterd worden. Daarnaast zal DJ Senator hier een aantal keer een setje draaien!

JBL Acoustic duo Verder zal de compacte geluidsset van JBL - de EON ONE en de EON ONE PRO - door het optreden van het duo Marjoleine en Simone te horen zijn. Het duo brengt populaire songs die in een akoestisch jasje gestoken zijn, en zingen met AKG-microfoons. De optredens zijn om: 11:00, 13:30, 15:00 en 16:00 uur

DEMO’S EN WORKSHOPS
Er is een enorm aanbod van demo’s en workshops waarbij je direct in gesprek kunt met productspecialisten en kunt samenspelen en vragen kunt stellen aan professionele muzikanten. Het varieert van een demo van Orange of versterkergebruik, de kans om Adam studiomonitoren te winnen via Vocals en guitar for kids tot Ableton voor beginners. Check de Bax-site voor het complete programma en om je hiervoor in te schrijven.

DOORLOPEND PROGRAMMA
Van meer dan 30 productspecialisten van merken variërend van Roland en Korg tot Fender en Godin zijn tijdens de Open dag in de Bax Shop aanwezig om je precieze info te geven over hun producten.

AANBIEDINGEN
raditiegetrouw heeft Bax Music Goes op deze dag speciale acties en aanbiedingen. Welke het zijn is nog even geheim. Hou hiervoor de website van Bax Music in de gaten.


BAX MUSIC OPEN DAG
Datum: zaterdag 26 mei, 10:00 - 17:00 uur
Locatie: Bax Music, Goes (ruim parkeergelegenheid)
Toegang: gratis
Meer info: www.bax-shop.nl/open-dag