aanmelden
Winnaars Grote Prijs van Nederland 2018 bekend
Glenn Foreman, Amartey en Rey Tranquilo winnen finales
Muzieknieuws 14-05-2018 13:25
Singer-songwriter Glenn Foreman, de band Amartey en hiphopact Rey Tranquilo mogen zich de winnaars van de Grote Prijs Van Nederland 2018 noemen! Zij zijn afgelopen weekend door een vakjury in de Amsterdamse poptempels Melkweg en Paradiso tot beste talent in hun categorie verkozen.

Zaterdag 12 en zondag 13 mei jongstleden vonden de finales plaats van de Grote Prijs van Nederland 2018 in respectievelijk Melkweg en Paradiso in Amsterdam. Rey Tranquilo won zaterdag 12 mei in de categorie Hiphop en Glenn Foreman (foto boven) en Amartey wonnen gisteren in de categorieën Singer-Songwriter en Bands/Electronics.

Juryrapport
Volgens juryvoorzitter Erroll Antonie, hoofd-A&R van BMG Talpa Music, is Glenn Foreman uit Valkenswaard 'een geboren performer' en is 'zijn creativiteit zijn grootste kwaliteit'. Het juryrapport over Amartey zegt dat de band 'een energieke liveshow' brengt. De Rotterdamse rapper Rey Tranquilo kreeg een dag eerder al de voorkeur van een vakjury, samengesteld uit muziekexperts.


Amarty wint in de categorie Bands/Electronics

Prijzenpakket
De winnaars hebben onder andere een werkbudget van € 3000,-  gewonnen. Ook krijgen ze een op maat gemaakt begeleidingstraject, inclusief optredens, studiotijd in Wisseloord Studio's en andere tools om te groeien als artiest.


De veelbelovende Rotterdamse rapper Rey Tranquilo

Publiekswinnaars
Laura Sijn (Singer-Songwriter), Foxlane (Bands/Electronics) en Auraphilly (Hiphop) kregen de voorkeur van het publiek. Zij krijgen allemaal € 750,- werkbudget. Gefeliciteerd! Zie ook Grote Prijs van Nederland.