aanmelden
Roland introduceert de TD-17 serie
Middenklasse E-drums in drie smaken.
Muzieknieuws 09-05-2018 09:29
Roland introduceerde gisteren tijdens een uur-lange online presentatie de opvolger van de populaire TD-11 drumkit: de TD-17. Aan de basis van de nieuwe set staat een volledig nieuw ontworpen module, een extra grote snarepad, een nieuwe bassdrumpad, en in de duurste uitvoering zelfs een nieuwe hihatpad en controller.

De TD-17 is een belangrijke release voor Roland, want de set vormt zo'n beetje de bovengrens wat de 'iets minder serieuze' amateur nog aan een elektronische kit wil uitgeven. De voorganger van de TD-17, de TD-11, was om deze reden een groot succes en verkocht in grote aantallen. De verwachtingen waren dan op voorhand ook al hooggespannen. 

Het hart van de TD-17 kits is een volledig nieuwe module met een gelijksoortige sound-engine als de topklasse TD-50 kit. Die zorgt voor gelijkmatige overgangen in dynamiek waardoor je roffels en fills nog natuurlijker klinken. Daarnaast heeft de module ook de mogelijkheid om zelf samples in te laden, en is er (met uitzondering van het goedkoopste model de mogelijkheid om via Bluetooth je smartphone of Ipad aan te sluiten. Dat maakt meespelen met video's en cd's nog gemakkelijker. Naast nieuwe sounds en extra mogelijkheden is ook de complete lay-out van de module veranderd waardoor je nog gemakkelijker zelf kits kunt samenstellen en bewerken. Natuurlijk is de TD-17 module volledig compatible met Rolands gratis lessoftware Melodics, zodat je gratis toegan krijgt tot een groot aantal drumlessen. 

De PDX-12 is de nieuwe snaredrumpad binnen de TD-17 serie. Deze 12" grote snarepad geeft een natuurlijker spelgevoel, en heeft een nieuw ontwerp  waardoor de spanrand op dezelfde hoogte van het vel zit als bij een normale akoestische trommel. Net als een gewone snaredrum kun je de velspanning gewoon verstellen met een stemsleutel. 

De KD-10 kickpad is een doorontwikkeling van de KD-8. Het ding heeft een vernieuwd slagvlak met een nog natuurlijker respons, en is over het gehele ontwerp op alle punten verstevigd, zodat hij beter blijft staan. 

De TD-17 is er in Nederland in drie uitvoeringen. De goedkoopste is de TD-17 KL, die ook wel de 'Light' wordt genoemd. Deze set heeft een kleinere snaredrumpad, rubberen tompads, en de module mist de bluetooth mogelijkheid. 

De TD-17 KV is al een stuk interessanter. De module heeft de bluetooth mogelijkheid, de snaredrum is de PDX-12 pad, en de toms zijn drie 10" PDX-8 pads met gaasvellen. De bekkens die je bij deze set krijgt zijn beide CY-8 bekkenpads. 

De set die echter bovenaan ieders verlanglijstje zal staan is de TD-17 KVX. Deze uitgebreide set heeft drie bekkenpads, met naast de twee CY-8's ook nog de grotere CY-13R ridepad én de fonkelnieuwe VH-10 hihatpad, die net als de hihats van de TD-25 en TD-50 gewoon op een hihatpedaal wordt gemonteerd. 

De prijzen van de TD-17 sets lopen nogal uiteen. De goedkoopste L kost € 1190,-, de TD-17 KV kost € 1590 en de TD-17 KVX kost € 1890,-

Meer informatie over de TD-17 vind je op de website van Roland 

Hier een korte trailer van de TD-17. 


De presentatie van de TD-17 kun je hieronder bekijken. Daarin vind je niet alleen alle info over de nieuwe sets, maar je kunt ook een aantal spectaculaire performances bekijken van o.a. onze eigen Michael Schack.