aanmelden
Colin Benders met modular project in Holland Festival
9 uur durende performance in Het Concertgebouw op 23 juni
Muzieknieuws 24-04-2018 12:04
Colin Benders ken je natuurlijk als Kyteman en van zijn hiphoporkest. De laatste jaren heeft hij zich toegelegd op modular synths. Tijdens het komende Holland Festival speelt Benders met zijn gloednieuwe project Electro Symphonic Orchestra in het Concertgebouw tijdens de Holland Festival Proms, de slotdag van dit prestigieuze festival.

Op zaterdag 23 juni presenteert Colin Benders een eerste versie van zijn nieuwe Electro Symphonic Orchestra in het kader van Holland Festival Proms. Daarbij speelt een selecte groep musici op diverse vintage analoge synthesizers in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw. De modulaire synths staan - elk met hun eigen speaker - verspreid opgesteld op het podium voor een speciale ruimtelijke weergave, zoals dat ook bij een symfonieorkest het geval is. Zo ontstaat elektronische muziek met de transparantie, dynamiek en expressiviteit van een klassiek orkest.

Grenzen verkennen
Het systeem kan tot op zekere hoogte zijn eigen muzikale keuzes genereren. Door dat te combineren met live gespeelde elementen kan Benders in deze speciale geluidsinstallatie het muzikale spectrum van dit elektro-symfonische orkest verkennen en de grenzen tussen akoestische en elektronische muziek doen vervagen

Marathonsessie
Het concert krijgt de vorm van een negen uur durende marathonsessie, waarbij het publiek naar believen in- en uit kan lopen. Deze opstelling in kamermuziekformaat vormt de aanzet tot de wereldpremière van een compositie voor een nog grotere bezetting van zo'n 50 modulaire synths tijdens het Holland Festival in 2019.

Het concert op 23 juni begint om 16.00 uur.
De toegangsprijs bedraagt € 11,-

meer info

360 graden video
In het weekend van 21/22 april werd de installatie voor het eerst opgebouwd en waren de eerste klanken te horen, zoals te zien is in deze 360 graden video