aanmelden
Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam van start!
Vernieuwd traject voor ambitieuze Rotterdamse bands
Muzieknieuws 09-04-2018 16:50
De inschrijvingen voor de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam zijn geopend! Rotterdamse bands, singer-songwriters, hiphoppers en elektronische acts kunnen zich tot en met 31 mei 2018 aanmelden voor deze door Popunie en Sena georganiseerde muziekcompetitie.

Onlangs won hiphopact Pjotr de hiphopcompetitie Wanted, georganiseerd door GRAP Amsterdam. In hetzelfde weekend pakte Nemesis de Rob Acda Award. En Sung-Mi Hong Group zegevierde op vrijdag 6 april jongstleden tijdens de Sena Dutch Jazz Competition. Het winnen van dit soort muziekcompetities kan jouw act of band net even dat belangrijke steuntje in de rug geven. Er valt namelijk vaak wat  leuks te winnen, zoals studiotijd, een fotoshoot, media-aandacht of een vrij te besteden bedrag. Met de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam (GPR) is het aan Rotterdamse muzikanten en bands om in de prijzen te vallen.

Rotterdamse bands en solomuzikanten in de categorieën Bands, Singer/Songwriter, Hiphop en Electronics kunnen zich weer aanmelden om aan GPR mee te doen. Hiervoor moet je een bandfoto, biografie, drie eigen tracks en een live-fragment opsturen via dit inschrijfformulier (doe je mee aan de categorie Electronics, dan hoef je niet verplicht een livefragment aan te leveren). 

Het traject
Een jury buigt zich over de inzendingen en selecteert vijf acts per categorie voor de finale. Alle acts voeren vervolgens een gesprek op het hoofdkantoor van Popunie met de jury, waarin feedback wordt gegeven. Als je doorgaat naar de finale, krijg je: coaching in de vorm van een gesprek rondom je backline en je stageplan, feedback op je biografie, perskit en social media, een fotoshoot en coachingsgesprek over gages en uitbetalingen. Het complete traject is uitgebreid op de site van GPR uiteengezet.

Prijzenpakket
Finalisten krijgen sowieso een gage voor hun optreden. En in elke categorie worden geldprijzen en masterclasses uitgereikt: aan de 1e prijswinnaar € 1.000,- en aan de publieksfavoriet € 250,-.  Bovendien treden de winnaars op tijdens het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2019 in Rotterdam.

Finales
De finales vinden plaats in één groot finaleweekend in september. Acts in de categorie Bands spelen op vrijdag 21 september in Worm. Voor de categorieën Hiphop en Electronic is de finale op zaterdag 22 september in BIRD. En op zondag 23 september komt de winnaar in de categorie Singer/Songwriter uit de bus in Theater Rotterdam, locatie Schouwburg.

Zie de website van GPR voor meer info.