Chordify-app voor Android

Vanaf 1 maart 2018 verkrijgbaar via Google Play

Muzieknieuws 28-02-2018 17:08

Chordify, de app die muziek via YouTube, Deezer, Soundcloud of je eigen collectie kan omzetten in akkoorden, bestaat vijf jaar en introduceert op 1 maart 2018 de Chordify Android-app.

Als je nummers wil coveren of meespelen dan kun je die eigenlijk het beste eigen maken door ze op gehoor uit te zoeken. Dat is immers het muzikaalst en meest leerzaam. Maar als je een dagje lui bent of iets heel snel voor elkaar moet krijgen dan kun je ook terecht bij Chordify. Dit is een online-muziekdienst die muziek van YouTube, Deezer, Soundcloud omzet naar akkoorden die automatisch worden uitgelijnd en weergegeven in een simpele en intuïtieve speler.


Het Chordify-team in VERA, Groningen

De Chordify-webapplicatie is sinds januari 2013 in de lucht. Tot op heden zijn er 7 miljoen nummers ‘gechordified’ en 1,2 miljoen gitaristen, pianisten en ukelele-spelers, op wie de dienst is toegespitst, hebben zich geregistreerd. Muzikanten die gebruikmaken van Android piesten tot nu toe steeds naast de pot, maar vanaf 1 maart 2018 is Chordify dus ook bruikbaar voor niet-Apple-gebruikers. Kijk voor meer info op Chordify's website of het instructiefilmpje hieronder.

 

zoeken
zoeken