aanmelden
Slagwerkdag Zutphen, Het Koelhuis, Zutphen - 8 april 2018
Met Slagerij Van Kampen, Joost Kroon, Lean Robbemont, Sharon Zarr, Ruben van der Velde en Femke Krone
Muzieknieuws 07-03-2018 10:04
Op deze derde editie van Slagwerkdag Zutphen, een initiatief van Drumschool Multipercussion, is Slagerij Van Kampen de grote afsluiter. Verder zijn er optredens en workshops van Joost Kroon (Kane, New Cool Collective, Ladies Of Soul), Lean Robbemont (Alain Clark, Waylon), Sharon Zarr (Rondé), Ruben van der Velde (Gers Pardoel, Dio) en Femke Krone (Nick & Simon, Beat The Kitchen). De gehele opbrengst van deze dag gaat naar de organisatie van het Gunjur Muziekfestival in Gambia.

 

Na de succesvolle en uitverkochte edities van 2016 en 2017 is Slagwerkdag Zutphen het aan zijn stand verplicht om opnieuw de beste slagwerkers naar Zutphen te halen. Je kunt zeggen dat dit voor de editie van 2018 goed is gelukt. Check het programma van deze drumdag:

  • 13.30 uur Lean Robbemont en Joost Kroon
  • 15.15 uur Femke Krone en Ruben van der Velde
  • 17.00 uur Sharon Zarr
  • 19.00 uur Slagerij Van Kampen

zaal open 13.00 uur

 

 
13.30 uur Lean Robbemont en Joost Kroon

 

 
15.15 uur Femke Krone en Ruben van der Velde

 

17.00 uur Sharon Zarr

 

19.00 uur Slagerij Van Kampen

 

Interactie en drummarkt
Uiteraard trekken de slagwerkers op deze dag in Zuthen alles uit de kast, en laten ze zien wat zij drumtechnisch in hun mars hebben, maar er is ook veel mogelijkheid tot interactie. Zo krijgt het publiek uitgebreid ruimte om vragen te stellen, en in sommige gevallen kunnen vrijwilligers ook op het podium komen en hun eigen drumskills te laten horen, om zo de nodige feedback en speeltips te krijgen van de professionals. Na afloop van iedere workshop is er gelegenheid om met de slagwerkers op de foto te gaan, of om een handtekening te vragen.
Verder wordt op de benedenverdieping van Het Koelhuis ook een drummarkt ingericht, met stands van onder meer Drumzaak Apeldoorn, Phoenix Music Gifts, Pat Sticks, El Cajon Percussie en Theworldfastestdrummer.nl.

 

Check hieronder de aftermovie van Slagwerkdag Zutphen 2017

 

Gunjur Muziekfestival Gambia
Net als voorgaande jaren is Slagwerkdag Zutphen gekoppeld aan een goed doel: het Gunjur Muziekfestival in Gambia. Iedere bezoeker krijgt gratis twee lootjes en tijdens de dag zijn extra loten verkrijgbaar waarmee je mooie prijzen kunt winnen. De opbrengt van deze loterij én het festival gaat in zijn geheel naar het Gunjur Muziekfestival, dat net als Slagwerkdag Zutphen elk jaar wordt georganiseerd door Drumschool Multipercussion. Op het festival presenteren lokale bands zich aan het publiek, maar zijn ook leerlingen van Multipercussion aanwezig. Zij volgen daar djembélessen en steunen lokaal andere goede doelen. In februari wordt er al een container met hulpgoederen naar Gambia verscheept.

 Drumschool Multipercussion op Gunjur Muziekfestival in Gambia

 

Kaarten
Kaarten voor Slagwerkdag Zutphen kosten € 20 (in dit bedrag zijn al twee gratis loten inbegrepen). Je bestelt ze via info@multipercussion.com. Wees er snel bij, want er is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar; dit in verband met de kleinschaligheid van de ruimtes. Op is dus ook écht op. Op de dag zelf worden geen kaarten meer verkocht.

  • Datum: Zondag 8 april 2018
  • Aanvang: 13.30 uur
  • Einde: ca. 20.30 uur
  • Locatie: Het Koelhuis, Coenensparkstraat 1, Zutphen

Check voor meer informatie de site van Slagwerkdag Zutphen