aanmelden
Musicmaker viert 40e verjaardag met Navarone
Oprichter Jaap van Eik geŽerd
Muzieknieuws 17-11-2017 14:11
Het zal je niet ontgaan zijn dat Musicmaker dit jaar 40 jaar bestaat. Op donderdag 16 november vierden we ons jubileum in Tolhuistuin/Paradiso Noord, Amsterdam met een optreden van Navarone. Het feest kende een geweldige opkomst van lezers en relaties. Het optreden van Navarone bracht de al enthousiaste sfeer zo mogelijk nog een stapje hoger.

foto's door Kim Balster

Musicmaker wordt sinds ruim drie jaar uitgegeven door Keijser 18 Mediaproducties, dat ook de titels Slagwerkkrant, Interface, Gitarist, De Bassist en Meet Music uitgeeft. Bij de jubileumviering in Paradiso-Noord waren ook veel medewerkers van de vorige uitgevers aanwezig. Zoals Mark Postema en Kim Allard van de vorige uitgever Music Maker Media Group en Willem Kleijn, Hein van Gennip, Mirjam Weening, Hans Waterman, Willem Huetink, Fred Hogendoorn en Jan van der Plas vanuit de eerste twintig jaar, de periode dat Jaap van Eik de titel runde. Oprichter Jaap van Eik
Jaap van Eik richtte Musicmaker in 1977 op. Een van de huidige redacteuren, Stefan Kollee, speldde bij hem een ere-M op, om hem te danken voor de eerste 23 jaar Musicmaker. Jaap van Eik memoreerde vervolgens hoe het blad destijds tot stand kwam en schetste een beeld van de bladproductie in die tijd.

Hoofdredacteur André Dodde
De huidige hoofdredacteur André Dodde gaf aan dat hij voelt op 'the shoulders of giants' te staan en bedankte zijn team: 'Ik zet elke maand de schouders eronder met een fantastisch team: Patrick Lamberts, Stefan Kollee en Sheila Brand en daarnaast alle andere medewerkers.' Hij gaf aan hoe mooi het is een product als een magazine te maken. En dat juist in deze vluchtige tijd een magazine een mooie selectie in de chaos biedt.

Uitgever Erk Willemsen
Uitgever Erk Willemsen vertelt dat hij 40 jaar geleden als beginnend muzikant naar de tijdschriftwinkel rende toen hij hoorde dat er een blad voor muzikanten lag. Hij is trots het blad nu te mogen uitgeven met Keijser 18 Mediaproducties, het bedrijf dat gerund wordt hemzelf, Marcel Willemsen en Ronald Willemsen.   

Navarone
Nadat hij aangaf dat Musicmaker tegenwoordig natuurlijk veel meer is dan een blad alleen en online volop aanwezig is en betrokken is bij tal van events, kondigde hij de band aan die het jubileum opluisterde: 'Deze band staat absoluut model staat voor de bands die wij in Musicmaker belichten. Hardwerkend, veel Do It Yourself en natuurlijk geweldige muziek van superkwaliteit. Ze spelen muziek met roots in de rockhistorie, maar doen ook bijvoorbeeld Navarone Classic-concerten. Ze tourden door heel Europa en momenteel in Nederland. Applaus voor bassist Bram Versteeg, drummer Robin Assen, gitaristen Kees Lewiszong en Roman Huijbreghs en zanger Merijn van Haren. Navarone!' Na een gewedige set van een half uur vervolgende het feest zich glansrijk.En het bleef nog lang onrustig. 

Op naar 50 jaar Musicmaker!