aanmelden
Meesterwerk van Binkbeats
Private Matter Previously Unavailable Part 1
Muzieknieuws 24-11-2017 09:11
We kennen Frank Wienk als percussionist van Kyteman, als slagwerker bij Slagwerk Den Haag en natuurlijk als soloartiest via zijn fameuze serie Youtube-video’s Beats Unraveled. Nu is er zijn ep Private Matter Previously Unavailable Part 1. Met louter eigen werk. 

door Erk Willemsen 

In zijn video’s speelt Binkbeats vanachter zijn uitgebreide set-up via looping alle instrumenten zelf. In eerste insantie dus bij live covers van inspirators als Flying Lotus, Aphex Twin, Amon Tobin en Caribou. Die video's vonden internationaal veel bijval en de video Binkbeats Performing a J. Dilla Live Mixtape werd al bijna 800.000 keer bekeken.Na deze twaalf video’s wilde Frank Wienk, oftewel Binkbeats, af van de covers en ging hij eigen nummers maken, met dezelfde set-up in een onvoorstelbaar rijk instrumentarium; zowel elektronica als de meest aparte akoestische instrumenten. Bekijk ze op de Instagram-pagina van Binkbeats (screendump, zie hieronder), inclusief videodemo per instrument; precies vijftig stuks.


Twee jaar werkte hij aan zijn ep Private Matter Previously Unavailable Part 1. Dat deed hij veelal alleen, met zijn eigen set-up, met in gedachten dat alles solo live uitvoerbaar moest zijn. Daarnaast werd hij bijgestaan door coproducer en mixer Simon Akkermans, wondertoetsenist Niels Broos, Jameszoo en zangeres Luwten. Een prachtplaat is het geworden, beschikbaar op Youtube en streamingdiensten, en verder alleen op vinyl.www.youtube.com/binkbeatsmusic

 

 

 

 

In Dust / In Us live in de studio

 

De videoclip bij In Dust / In Us

De making of de videoclip van In Dust / In Us

 

Binkbeats is de percussionist van het Kyteman Orchestra, en slagwerker bij Slagwerk Den Haag. Ook speelde hij onlangs slagwerk in het Metropoloe Orkest bij het ADE openingsconcert met Jameszoo.