aanmelden
Nicky Elisabeth wint 13e editie Vinylized
Jury prijst experimentele en gedurfde sound
Muzieknieuws 23-10-2017 22:24
Tijdens ADE Sound Lab is de winnaar van de dertiende editie van de producers-contest Vinylized bekendgemaakt. Nicky Elisabeth liet de andere vier finalisten achter zich en gaat naar huis met verschillende prijzen, waaronder een release van haar nummer op vinyl, Beatport en iTunes.

Vinylized wordt georganiseerd door GRAP, de organisatie die zich inzet voor het stimuleren van Amsterdamse popmuziek. Het doel van de competitie Vinylized is om talentvolle danceproducers een kans te geven zichzelf en hun muziek te presenteren voor publiek, media en de muziekindustrie. Winnaars van vorige edities zijn onder andere Bakermat, Nymfo en Daniel Zuur. De uitreiking van de dertiende editie vond 21 oktober 2017 plaats.

 

De jury, die onder andere bestaat uit de dj’s Michel de Hey en Falco Benz, koos voor Nicky Elisabeth vanwege ‘de experimentele gedurfde sound, de goede productie en de fijne beats’ van haar track. Nicky ontvangt allerlei prijzen. Zo wordt bijvoorbeeld haar nummer uitgebracht, krijgt ze aandacht in ons zusterblad Interface en mag ze studio-uren maken bij SAE Institute.

De vier andere finalisten waren Migisi, Quibus, Don Tabon en Daniel Terrell. Ook zij gaan niet met lege handen naar huis; een workshop van SAE Institute over produceren, een jaarabonnement op DJ Mag en weekendtickets voor Dancefair zijn een aantal van de prijzen die zij ontvangen.

Meer weten over Vinylized of zelf een keer meedoen? Kijk hier!