aanmelden
Studentenfestival Stukafest bundelt krachten
Winnaars Grote Prijs Van Nederland doen mee
Muzieknieuws 20-10-2017 15:08
In februari trekt studentenfestival Stukafest weer door de vijftien grootste Nederlandse studentensteden. De komende editie start het festival de samenwerking met De Grote Prijs Van Nederland.

Stukafest en het muzikale talentontwikkelingsplatform De Grote Prijs Van Nederland doen dit om zo meer opkomend en veelbelovend muzikaal talent naar de studentenkamers te brengen. Negen Stukafest-steden programmeren in een kamer één van de avondwinnaars van de kwartfinales van de Grote Prijs, deze zullen eind januari plaatsvinden. Naast de samenwerking met de Grote Prijs Van Nederland op het gebied van muziek neemt het festival ook het Utrechtse Café Theater Festival in de arm. Het Café Theater Festival is in maart te zien in vele cafés in de Utrechtse binnenstad.

Deze samenwerkingen zijn een uitbreiding op de visie van Stukafest: een springplank zijn voor veelbelovend talent in verschillende cultuurvormen. In vijftien studentensteden strijkt in februari Stukafest gedurende één dag neer en worden de meest uiteenlopende acts als muziek, theater, poëzie, kleinkunst en bijzondere mengvormen daarvan gepresenteerd. De optredens vinden plaats in de setting van keukens, woon- en slaapkamers van studenten.

Meer weten over de steden die meedoen? Kijk op www.stukafest.nl.