aanmelden
TrueFire's nieuwe online-videocursus slide-gitaar!
BJ Baartmans' Creative Slide Guidebook
Muzieknieuws 24-07-2017 16:03
TrueFire, de Amerikaanse video-instructiesite voor gitaristen, waar de Nederlandse gitarist Matthieu Brandt mee samenwerkt, heeft een nieuwe cursus online staan waarmee BJ Baartmans je door de wondere wereld van slide-gitaar loodst.

Toeval bestaat niet. Maar dat er vlak na de publicatie van ons artikel over slide-gitaar in Musicmaker editie 447 nu ineens een videoles online staat over slide-gitaarspel, vinden wij toch behoorlijk toevallig. 

 

In Musicmaker 447 komen René van Barneveld (ex-gitarist van Urban Dance Squad die zich zelden laat interviewen!), Leif de Leeuw en internationale slide-gitaristen Sonny Landreth en Cindy Cashdollar aan het woord over hun slide-verslaving. De Creative Slide Guidebook van BJ Baartmans is daar een even fraaie als waardevolle aanvulling op!

TrueFire
Met meer dan 25.000 instructievideo’s voor allerhande gitaarstijlen is TrueFire een van de grootste leveranciers van (interactief) online-lesmateriaal voor de gitarist. De Haarlemse Matthieu Brandt, gitarist en ondernemer, is verantwoordelijk voor de didactisch verantwoorde productie van de video’s van Nederlandse en Vlaamse virtuozen. De cursussen kun je tegen betaling (en middels diverse lidmaatschappen) bekijken en gebruiken als leermiddel.

Creative Slide Guidebook
BJ Baartmans' slide-gitaarcursus Creative Slide Guidebook bestaat uit twee delen. In het eerste deel doorloopt hij de basisconcepten en technieken van slide-gitaar, zoals vibrato. In het tweede deel komen vijf nummers aan bod. In deze praktijkvoorbeelden hoor je alle behandelde onderwerpen terugkomen. Geïnteresseerd? Je vindt de videocursus hier. Benieuwd naar de inhoud van Musicmaker 447 met het verhaal over slide-gitaar? Je kan hem hier bestellen.

Bekijk hier de introductie op de videocursus: 

En in deze playlist kan je een aantal fragmenten uit de videocursus bekijken: