aanmelden
POPEI lanceert blog met muzikantentips
Handige info voor actieve muzikanten
Muzieknieuws 17-07-2017 18:47
Als muzikant moet je multi-gedisciplineerd zijn. Zeker als je wat centen met je (eigen) muziek wil verdienen hoor je naast creatief ook ondernemend te zijn. Enkele ervaringsdeskundigen van POPEI geven nu via een nieuwe site tips voor allerhande muzikantenzaken.

Repeteren, opnemen en optreden. Boekingen regelen, promotiewerk doen en financiën bijhouden: je bent als muzikant altijd wel bezig. POPEI Eindhoven, een plek waar muzikaal talent de kans krijgt om zich te ontwikkelen, heeft ook dagelijks met bands en muzikanten te maken die tegen dit soort zaken aanlopen en daar vragen over hebben. Om hen en andere geïnteresseerden van dienst te zijn, ontwikkelden ze een blog met uiteenlopende tips.

Nederlandse scene
Mirjam Sieben, PR/communicatiecoördinator bij POPEI (die we ook kennen als zangeres/gitariste van The Dirty Denims). 'We delen bijna iedere week twee muzikantentips. Voorheen waren die vooral gericht op muzikanten uit Eindhoven en omgeving. Maar voortaan kunnen we alle Nederlandse muzikanten helpen. We richten ons echt op de Nederlandse scene.'

Facebook-groep
POPEI's blog is opgedeeld in verschillende thema’s: Repeteren & Opnemen, Optreden & Boekingen, Marketing & Promotie en Ondernemerschap & Zaken. Er is ook Facebook-groep aan gekoppeld waarin muzikanten zelf vragen kunnen stellen en/of tips kunnen delen. 'Simpelweg omdat er nog geen Nederlandse Facebook-groep voor muzikantentips bestond', aldus Mirjam.

POPEI
POPEI bevindt zich in het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven en heeft alles voor muzikanten onder één dak. Diverse repetitieruimtes, een concertzaal, een eetcafé met podium, een instrumenten-reparatieruimte en een opnamestudio. Het blog met muzikantentips vind je hier.