download (1)

Chris Cornell overleden

Musicmaker-interview uit 2014

Muzieknieuws 18-05-2017 13:19

Zanger Chris Cornell is op 52-jarige leeftijd plotseling overleden. Soundgarden was in de jaren negentig een van de grungebands die een groter publiek wisten te bereiken en Cornells typische stemgeluid inspireerde generaties rockzangers. In 2014 interviewden we de band voorafgaand aan een optreden in poppodium 013.

Chris Cornells zangstem had een bereik van vier octaven en door veelvuldig gebruik van de 'belting'-zangtechniek, kreeg het zijn volle, diepe sound. De 'godfather van de grunge' stond zelfs op de negende plek in de verkiezing van het muziekblad Rolling Stone van de beste leadzanger aller tijden. 

In 1997 stopte Soundgarden, waarna Chris Cornell solo ging en ook succes had met de band Audioslave. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, zoals dat heet, en vanaf 2010 ging Soundgarden weer optreden.

In 2014 tourde de band ter ere van het twintigjarig bestaan van doorbraakalbum Superunknown met daarop de hit Black Hole Sun. Toen Soundgarden tijdens die tour in 013 in Tilburg stond, interviewden we de band over hun aanpak van een optreden: soundchecken met Soundgarden. Klik op de foto om het interview te openen met gitarist Kim Thayil en een goedgemutste Chris Cornell.

Hier zie je de heren in actie: 

zoeken
zoeken