De Dag Van De Kampvuurmuzikant

Vurig verlang naar samenzang

Muzieknieuws 03-04-2017 14:09

Muzikanten staan vaak voor hete vuren, en die fikkende vlieger gaat zeker op voor kampvuurmuzikanten. Nu is er voor hen De Dag Van de Kampvuurmuzikant, bedacht door Stichting De Groene Koepel. Op zaterdag 24 juni worden kampvuursessies gehouden op 25 Natuurkampeerterreinen en GroepsNatuurkampeerterreinen in Nederland. Je kunt je tot 18 april 2017 aanmelden. Bedenk wel: wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten!

De Dag van de Kampvuurmuzikant komt voort uit De Beste Kampvuurmuzikant van Nederland, een evenement dat De Groene Koepel vorig jaar organiseerde als knipoog naar alle talentenshows op de televisie. Dit jaar is het wedstrijdelement verminderd.

 

Wouter van der Wal, winnaar 2016

‘Bij kampvuurmuziek gaat het vooral om de saamhorigheid,’ zegt Marieken Nieuwdorp, directeur van De Groene Koepel. ‘Het gaat om samen buiten zijn, samen zingen en staren in het vuur. Het is een bijzondere manier van verbinding. Om het niveau op peil te houden, hebben we er nog wel een klein wedstrijdelement in laten zitten. Bij elke sessie komt er een winnaar uit de bus. Maar er is geen grote finale zoals vorig jaar. Het gaat vooral om de aandacht voor de kampvuurmuziek.’

Sven Reus 

Muzikanten die graag willen meedoen, kunnen zich tot 18 april aanmelden via dit inschrijfformulier. Hier staan ook de voorwaarden voor deelname beschreven.Iedereen is welkom om de sessies bij te wonen op een van de Natuurkampeerterreinen, met of zonder nachtje kamperen. Je moet je wel even van tevoren aanmelden bij het terrein waar je heen wilt.

zoeken
zoeken